Inspiratiesessie participatief en coöperatief ondernemen

Medewerkers (financieel) betrekken? Ja, graag! Via een winstpremie of iedereen mede-eigenaar? Geen idee…
Datum: 
woensdag, 27-10-2021
Zet in kalender


In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers?

Je krijgt concrete antwoorden in een inspiratiesessie met experts van Cera, Grant Thornton en ETION op basis van de case van Liesbet en Cindy. In hun fictieve bedrijf, gebaseerd op een praktijkvoorbeeld, zijn beide ondernemers samen aandeelhouder van een succesvolle onderneming. Op enkele jaren tijd groeide het personeelsbestand uit tot 20 medewerkers. Nu lijkt de tijd rijp om diezelfde medewerkers nauwer te betrekken bij het reilen en zeilen van de onderneming, ook op financieel vlak. Hoe beginnen Liesbet en Cindy daaraan? Is een winstpremie een geschikt instrument? Is mede-aandeelhouderschap een optie?

De experts bespreken op een overzichtelijke wijze de diverse beschikbare instrumenten en de belangrijkste juridische, sociaalrechtelijke en fiscale aandachtspunten, en gaan ook in op vragen van de deelnemers.

Hoofdeconoom Geert Janssens is ETION's residentiële expert in participatief ondernemen. Zijn boek Iedereen eigenaar is een complete handleiding voor het bouwen van een solide organisatie, gestoeld op eigenaarschap.

Hilde Gaublomme is tax & legal partner bij Grant Thornton, één van ’s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties. Ze adviseert ondernemingen in hun zoektocht naar participatief ondernemen.

Cera is met 400.000 enthousiaste vennoten de strafste en warmste coöperatie van het land. Eén van hun ambities is om te werken aan sterke en breed gedragen coöperaties. Hannes Hollebecq begeleidt, coacht en ondersteunt potentiële, startende én gevestigde coöperaties.

Programma: 
15.15 uur: ontvangst
15.30 uur: start inhoudelijk gedeelte
18.00 uur: napraten met experts en collega-ondernemers bij een hapje en een drankje
Prijs:
€ 75 excl. btw
Voor leden en niet-leden
Locatie:
het ETION-gebouw

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?