Inspiratiegesprek Wil Derkse over persoonlijke groei en leiderschap

Datum: 
woensdag, 14-11-2018


Hoe herbron jij als leider? Waar vind jij je inspiratie, balans en verdieping? De Nederlandse filosoof Wil Derkse ontdekte die in de benedictijnse spiritualiteit. Geen zweverige mystiek, maar stevig met beide voeten geworteld in het hier en nu. Zijn doel? Mensen aanzetten tot groei!

Het mag, met 2000 jaar cultuurgeschiedenis op zak, niet verrassen dat leiders van vandaag in hun zoeken naar zingeving uitkomen bij christelijke spiritualiteit. Het verlangen om anders te gaan leven vond bij Wil Derkse weerklank in de benedictijnse 'regel voor beginners'. Want beginner blijf je je leven lang!

Daarbij gaat het erom hetzelfde ánders te doen. Je vertrekt met de stap van aandachtig luisteren. Anders luisteren, een luisteren dat gericht is op een antwoord. En dat geldt dubbel voor leiders: extra verantwoordelijkheid vereist nu eenmaal extra luistertalent.

Wil bracht veel tijd door binnen een kloosterorde. Zijn levenswandel binnen de muren van die kleine gemeenschap ziet hij ook gereflecteerd in zijn leven daarbuiten. Neem nu bijvoorbeeld de principes van benedictijns timemanagement: de moeilijke kunst van het beginnen, de nog moeilijker kunst van het ophouden. En de moeilijkste kunst van het vinden van de juiste houding tussen het beginnen en het ophouden, waardoor je het nooit meer 'druk' hebt.

De benedictijnse spiritualiteit is heel gewoon en streeft niet naar spectaculair nieuwe inzichten of mystieke ervaringen. Maar gewoon, alledaags, met beide voeten op de grond. Ze is gericht op de groei van de persoon. Beslist een aanrader dus voor leiders met veranderkracht, die zoeken naar inspiratie om hun diepere persoonlijke kracht aan te spreken!

Wil Derkse is de eerste die aan bod komt in een reeks van 4 leiders die christelijke spiritualiteit hebben weten te verankeren in hun dagdagelijkse leven. In intieme kring maak je door diepgaande dialoog kennis met 4 personen die met beide voeten geworteld in het geloof staan. Voor deelname aan de themagroep schrijf je apart in.

Programma: 
18.00 uur: onthaal met soep en een broodje
18.30 uur: lezing Will Derkse
20.00 uur: napraten bij een hapje en een drankje
Prijs:
€ 75 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Centrum Eenheid

Aarschotsesteenweg 381
3111 Wezemaal

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?