Hoe vergroot je het innovatieve vermogen van je organisatie?

Corporate venturing in de praktijk
Datum: 
dinsdag, 25-05-2021


In het huidige volatiele economische klimaat komt het er als onderneming op aan om permanent te innoveren en dit zowel op het vlak van processen, technologieën als van mensen. Vaak ontbreekt het echter aan de juiste kennis en expertise in het bedrijf om deze doelstelling optimaal te realiseren.

Steeds meer gevestigde bedrijven opteren daarom voor één of andere vorm van corporate venturing en gaan met andere woorden een structurele samenwerking aan met een gespecialiseerde start-up. De bedoeling is om een win-winsituatie te creëren waarbij de corporate via de start-up beroep kan doen op creativiteit, disruptieve technologieën en nieuwe businessmodellen en waarbij de start-up toegang krijgt tot de financiële middelen, marktkennis en het klantenbestand van de corporate.

We starten dit event met een toelichting van de verschillende modellen van corporate venturing, we overlopen de respectievelijke voor- en nadelen en werpen een blik op het huidige landschap in België.

Daarna inspireren we je graag met enkele praktijkgetuigenissen van zowel corporates als start-ups die een venture zijn aangegaan.

(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Deze activiteit vindt plaats onder een overdekt dakterras en is beperkt tot 25 deelnemers)

Programma: 
16.00 uur: Onthaal
16.30 uur: Keynote Vincent Molly
17.00 uur: Praktijkgetuigenissen
18.00 uur: Einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9

2600 Antwerpen

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?