Hoe strategisch omgaan met China

China begrijpen met Jeanne Boden
Datum: 
dinsdag, 23-06-2020
Zet in kalender


Europese bedrijven hanteren een businesslogica en -strategie gebaseerd op facts & figures en op de logica van de vrijemarkteconomie. In China zijn strategie en doelstellingen van bedrijven gebaseerd op tal van andere zaken.

China is geen vrijemarkteconomie, geen rechtsstaat, en geen burgerstaat. Dat impliceert dat wetgeving op een andere manier wordt gebruikt. Chinese traditionele strategieën hebben invloed. Door de verwevenheid van de centrale overheid en de Chinese Communistische Partij zijn bij het zakendoen mensen betrokken die door Westerlingen vaak als zakenrelatie worden aanzien, terwijl ze een politieke functie hebben en zich helemaal niet bezighouden met business. Is China trouwens echt wel zo innovatief als vaak wordt gezegd, of is het vooral strategisch?

Deze workshop geeft inzicht in China op economisch-politiek, legaal, cultureel en strategisch vlak. En advies om op een strategische manier om te gaan met China, op lange termijn. We hanteren een groepsdynamische aanpak, waarbij we zoveel mogelijk werken met de praktijkervaringen van de deelnemers.


1. China begrijpen

  • Economisch-politiek: waarin verschilt de economie met 'Chinese karakteristieken' van die van de rest van de wereld?
  • Legaal: hoe werkt het Chinese legale systeem? In welke mate verschilt het van het Europese?
  • Cultureel: wat betekent leiderschap, ownership, vergaderen en communicatie? Hoe krijg je impact?
  • Strategisch: wat zijn Chinese strategieën en hoe worden die vandaag gebruikt door de overheid en bedrijven?

2. Strategisch omgaan met verschillen

  • Advies voor assessment van je huidige samenwerking met China en over het stellen van de juiste vragen.
  • Je samenwerking met China in het algemeen: structuur, stakeholders, organisatie, beslissingsmechanismen, soorten Chinese bedrijven, niveau van samenwerking (centraal, provinciaal, stad, andere), ontstaan en verloop van de samenwerking, communicatiestrategieën, leadership, ownership, HQ.
  • Advies om je strategie te optimaliseren en duurzaam te maken. 


Trainer is Jeanne Boden (PhD), directeur van ChinaConduct BV. Zij werkt al decennia in en met China. Ze adviseert bedrijven en personen in de samenwerking en staat bekend om haar diepe kennis en praktische gerichtheid. Ze publiceerde talloze boeken over China.

Programma: 
13.30 uur: Onthaal
14.00 uur: Aanvang inhoudelijk deel
19.00 uur: Einde
Prijs:
€ 500 pp (excl. btw, incl. documentatie en catering)
Enkel voor leden
Locatie:
Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Sofie Steyaert
T 03 829 25 25