Activiteiten

Maak kennis met de peetvader van de Belgische technologiesector
Datum: maandag, 07-12-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Als afsluiter van 2020 houden we een lunchbreak in eminent gezelschap. Op maandag 7 december schuiven we digitaal aan tafel bij Jurgen Ingels. Serie-ondernemer, durfkapitalist en volgens velen de peetvader van de Belgische technologiesector.
Wat brengt 2021?
Datum: donderdag, 10-12-2020
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Naar goede gewoonte fileert onze ETION Outlook de economische realiteit. We kijken vooruit naar 2021. Het jaar nadat de wereld de reset-knop hard induwde... Gloort er in het nieuwe jaar hoop aan de horizon? ETION hoofdeconoom Geert Janssens gaat in gesprek met Stefaan Boterberg (Duracell) in een coronaproof, digitale format!
Navigeren in complexiteit
Datum: woensdag, 06-01-2021
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

Begin 2020 werden we halsoverkop in een nieuwe realiteit gekatapulteerd. In geen tijd moesten de vertrouwde teamwerking verlaten worden voor samenwerken via nieuwe, onbekende online-tools.

De plotse omschakeling brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Als normaal aangevoelde werkwijzen komen onder druk. Waar bedrijven vroeger eerder zuinig experimenteerden met telewerk, is het vandaag de norm.

Als leidinggevende is het nu aan jou om duurzame manieren te vinden om jezelf en je team te herorganiseren

Sparren over actuele nieuwsitems tijdens maandelijkse ontbijtsessies
Datum: vrijdag, 15-01-2021
Regio: Brabant-Brussel
Ben jij een echte nieuwsvreter? Volg je de actualiteit op de voet en wissel je graag eens van mening hierover met een collega-ondernemer? Dan is onze themagroep Nieuwsvreters iets voor jou! Vanaf januari, elke derde vrijdag van de maand in Vilvoorde.
Datum: maandag, 01-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze workshopreeks (3 sessies) proef je van toekomstverkenning en design thinking. Twee methodes die, in combinatie, de innovatieprocessen in een organisatie kunnen versnellen en verdiepen. Je gaat naar huis met achter de kiezen een batterij aan analytische, creatieve, narratieve, tactiele en empathiegedreven innovatietechnieken, die bovendien gemakkelijk inzetbaar zijn.
Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van deze nieuwe technologie
Datum: maandag, 08-02-2021
Regio: Brabant-Brussel
Blockchaintechnologie heeft het potentieel om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren, zo horen we met de regelmaat van de klok. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 26-02-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Datum: maandag, 01-03-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hoe blijf je wendbaar in tijden van razendsnelle veranderingen? De ETION Trend Table zet je op weg om uitdagingen die we nu nog niet kennen, het hoofd te bieden! Vier experts laten hun licht schijnen op trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen. Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten af aan je eigen ervaring en aan die van de andere deelnemers.
Datum: dinsdag, 09-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen
In deze groep brengen we een 15-tal bedrijfsleiders en kaderleden elk kwartaal samen. Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaar worden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit.
Datum: woensdag, 10-03-2021
Regio: Brabant-Brussel
Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Wat betekenisvol is voor jou, is vaak het resultaat van een persoonlijke pelgrimstocht. ETION vond vier leiders die met beide voeten geworteld in het geloof staan. Tijdens intieme salongesprekken, gemodereerd door Hans Geybels (Logia), krijg je een unieke inkijk op hoe de beleving van hun christelijke spiritualiteit hen richting geeft in het dagelijkse leven.
Datum: donderdag, 25-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je, als bedrijfsleider of verantwoordelijke, op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.
Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 20-04-2021
Regio: Kempen
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze Après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…