**GEANNULEERD** Book & Breakfast met Geert Noels: Gigantisme

Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: 
donderdag, 02-04-2020

ETION volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad om de verdere verspreiding van het Cornonavirus te voorkomen. We hebben dan ook beslist deze activiteit te annuleren.

Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. In zijn boek 'Gigantisme' pleit hij voor een economie op mensenmaat. Je verneemt er alles over tijdens de Book & Breakfast op donderdag 2 april.

Onze wereld lijdt aan gigantisme. Een ziekte waardoor organismen té groot worden door overstimulering. Exact wat er met onze economie aan de hand is! Topbedrijven zijn stilaan too big to fail. Dat doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in de verdrukking.

Volgens Geert schuilt er daarentegen weerbaarheid in kleinschaligheid. Doorgedreven vergroting ontmenselijkt bedrijven met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg. Daarom moeten we naar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens. Een economie die zich niet laat leiden door een blinde groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast.

In Gigantisme stelt Geert ook tien oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, de giganten temmen en de mens en het milieu weer een plaats geven in de wereldeconomie.

Benieuwd hoe een kleinere, tragere en menselijker toekomst eruit zal zien? Schrijf je dan vandaag nog in!Programma: 
8.00 uur: ontvangst en ontbijt
8.30 uur: boekvoorstelling Gigantisme door Geert Noels
9.15 uur: Q&A begeleid door Geert Janssens, hoofdeconoom ETION
10.00 uur: einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw, inclusief boek)
Enkel voor leden
Locatie:
ParkInn Leuven

Martelarenlaan 36
3010 Leuven

Partner(s):

Vragen?

Sofie Steyaert
T 0486 95 14 86