**GEANNULEERD** Blockchain, de belangrijkste doorbraak sedert het internet

Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van de nieuwe technologie
Datum: 
maandag, 27-04-2020
Zet in kalender

 

ETION volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad om de verdere verspreiding van het Cornonavirus te voorkomen. We hebben dan ook beslist deze activiteit te annuleren.

Blockchaintechnologie heeft de potentie om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren. Dat horen we tenminste met de regelmaat van de klok in de pers. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.

Virtuele munten zijn wellicht de bekendste toepassing van blockchain. Maar eigenlijk is het sterkste punt dat je data veel betrouwbaarder en efficiënter kan verwerken met de technologie. Experten noemen het daarom ook wel een trust machine, een vertrouwensmachine. Technologie om alles wat er gebeurt op het internet sneller, veiliger en betrouwbaarder te maken.

Je kan een oneindig aantal diensten bedenken met blockchain. Maar velen praten over hoe beloftevol blockchain wel is zonder er effectief iets mee te doen. 

KBC Group zal de trein alvast niet missen. Rudi Peeters lanceerde in 1996 als eerste in Europa al het internetbankieren. En vandaag is de bank toonaangevend in blockchain-piloten en -toepassingen. Hoe ze dat in de praktijk aanpakken, kom je te weten bij KBC.

Vooraf neemt Pascal Cuppens (Head of Surf Studio) je mee voor een bezoek aan de Surfstudio, het ecosysteem voor innovatie bij KBC.

Opgelet! Concullega’s van KBC behoren niet tot de doelgroep voor deze activiteit.

Programma: 
17.00 uur: onthaal met welkomstdrankje
17.30 uur: bezoek Surfstudio
18.30 uur: broodjesreceptie met open bar
19.00 uur: keynote Rudi Peeters over blockchain
20.00 uur: Q & A
20.30 uur: netwerkmoment met open bar
21.30 uur: einde
Prijs:
€ 65 (excl btw)
Enkel voor leden
Locatie:
KBC Bank & Verzekeringen

Brusselsesteenweg 100
3000 Leuven

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Sofie Steyaert
T 03 829 25 25