Future boot camp

Ontwerp jouw toekomst, nu!
Datum: 
maandag, 25-10-2021
Zet in kalender

Een rasechte ETION belevingstrip. Maar dan anders… Niet “naar waar?” Maar “naar wanneer?”

Je gaat op verkenning naar de toekomst. Want die is er sneller dan je denkt. Onzekerder dan ooit, maar even onvermijdelijk als altijd. In deze multimodale reeks blikken we vooruit naar wat ons te wachten staat.

Een combinatie van hands-on workshops rond trendanalyse en toekomstdenken met innovatiebezoeken rond artificiële intelligentie, biotech en uitvinders. Met het Future boot camp krijg je alle tools in handen om zelf actief de toekomst te gaan verkennen. En put je inspiratie uit technologische revoluties die gisteren nog science fiction leken.

Een unieke zesdelige reeks waarin jij klaar gestoomd wordt voor morgen.

 

Kennismaking & inspiratiesessie AI met Jonathan Berte

De eerste stap richting toekomst zetten we op een dinergesprek met Jonathan Berte. De CEO van de Gentse scale-up Robovision is een van Vlaanderens strafste selfmade ondernemers. Met de ambitie om het beste AI-platform ter wereld bouwen. Een gesprek met de man die mee aan de wieg van de wonderen van artificiële intelligentie staat.
25 oktober, dinergesprek Brasserie Latem

 

Workshop Trendanalyse met Hans Diels

Strategieën zijn doorgaans gebaseerd op zekerheden, op data uit het verleden. Wil je een goede toekomststrategie maken, dan moet je ook weten wat er op je af komt. Door in kaart te brengen waar nieuwe kansen en potentiële bedreigingen liggen. In een reeks praktische oefeningen leer je trends van hypes onderscheiden. Hoe je belangrijke signalen zo vroeg mogelijk kan oppikken. En hoe je snel kan anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.
18 januari, dagsessie bij ETION Wilrijk


Workshop Scenariodenken met Hans Diels

Trends geven dan wel een richting aan, de toekomst blijft fundamenteel onzeker. In deze tweede workshop ga je aan de slag met middelen om van trends toekomst te maken in de vorm van scenario's. Scenariodenken als methode om wat vluchtig en onzeker is concreet vorm te geven en je strategie beter af te stemmen op de toekomst.
25 januari, dagsessie bij ETION Wilrijk

 

Innovatiebezoek biotech bij ReaGent

Je gaat op bezoek bij ReaGent, een open biolabo waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of voorkennis. Een ontmoetingsplek voor mensen met interesse in (bio)wetenschappen, duurzaamheid en technologie met ruimte om volop te experimenteren en leren. Een onconventioneel laboratorium voor doe-het-zelf biohackers die onderzoeken hoe technologie onze biologie kan verbeteren met als enige grens hun verbeelding.
10 februari, ReaGent, Gent

 

Workshop consumer trends met Tamira Snell

In een intensieve digitale sessie geeft Tamira Snell van het Deense Institute for Future Studies een overzicht van haar jarenlange research. Ze onderzoekt hoe de mens leeft, voelt, denkt, handelt en consumeert. Hoe maatschappelijke stromingen, nieuwe technologie en culturele verschuivingen andere gedragspatronen doen ontstaan. En hoe je de consumententrends die daaruit voortkomen kan duiden en integreren in je strategie.
17 maart, ½ dag, digitale sessie

 

Innovatiebezoek bij de uitvinders van Comate

Volgens hun businesskaartje zijn ze misschien een design- en engineeringbedrijf, maar eigenlijk zijn het rasechte uitvinders die bij Comate aan de slag zijn. Met een passie voor het ontwerpen van nieuwe producten. Je ontmoet er CEO Wouter Foulon die je meeneemt in het innovatieve proces van Comate en welke technologische ontwikkelingen hij in de toekomst verwacht. We sluiten deze reeks af met een etentje waarin we terugblikken op de toekomst van gisteren en hoe die er morgen weer anders uit ziet.
28 april, bezoek Comate & slotdiner, Leuven 

 

Programma: 
25/10/2021 (19:00-21:00u): kennismakingsdiner & inspiratiesessie AI
18/01/2022 (09:00-16:00u): workshop trendanalyse met Hans Diels
25/01/2022 (09:00-16:00u): workshop scenariodenken met Hans Diels
10/02/2022 (16:00-18:00u): Innovatiebezoek biohackers labo ReaGent
17/03/2022 (09:00-13:00u): digitale workshop consumer trends met Tamira Snell (Engelstalig)
28/04/2022 (16:00-21:00u): Innovatiebezoek uitvinders Comate & slotetentje
Prijs:
€ 2450 voor de zesdelige reeks
Enkel voor leden
Partner(s):

Vragen?