Activiteiten

Neem een kijkje in de toekomst
Datum: zondag, 01-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Waar zijn topwetenschappers vandaag mee bezig? En hoe kan hun onderzoek de wereld veranderen? Daar gaan we naar op zoek in ETION Meet the Scientist. Vier keer per jaar gaan we zo in gesprek met een topwetenschapper.
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
In deze groep brengen we een 15-tal bedrijfsleiders en kaderleden elk kwartaal samen. Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaar worden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit.
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Als er één sector is waarin innovatie een zeer belangrijke rol speelt is het wel de medische. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door één van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in onze regio. Samen bekijken we welke vernieuwende procedures en maatregelen een soms levensnoodzakelijk of levensreddend verschil maken.
Op zoek naar zin en betekenis in bedrijven
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Op 4 maart stelt Jochanan Eynikel zijn nieuwste boek Check-In aan je voor. Hij gaat daarin op zoek naar de rol van zingeving in de bedrijfswereld. Verwacht je aan een zin-volle avond met persoonlijke getuigenissen van onder meer Wouter Torfs (CEO Schoenen Torfs) en Hilde Van de Velde (Chief Purpose Officer Deloitte Belgium).
Over gedeelde bedrijfscultuur en gelukkige werknemers
Datum: dinsdag, 10-03-2020
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen
Secure Cloud Telecomaanbieder Destiny en cloudleverancier EASI zijn de afgelopen jaren meermaals geprezen voor hun sterke, duurzame groei. Daan de Wever (Destiny Group) en Thomas Van Eeckhout (EASI) hebben een nauw, strategisch partnerschap. Beide CEO's getuigen op 10 maart over hun gedeelde bedrijfscultuur waarbij ze hun werknemers beschouwen als de kern van hun bedrijf.
Datum: woensdag, 11-03-2020
Regio: West-Vlaanderen
Met Vind! creëerde Nathalie Christiaens een toekomstgerichte organisatie, die groeit door en met de creativiteit en veranderkracht van de medewerkers. Vind! hanteert een open bedrijfscultuur, waarin engagement en participatie centraal staan. We worden verwelkomd in de gloednieuwe kantoren voor een verrijkend gesprek in een inspirerende omgeving!
ETION-traject in samenwerking met Deminor
Datum: donderdag, 12-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
ETION organiseert in 2020 in samenwerking met Deminor een traject van 4 sessies rond dilemma's voor eigenaars. We focussen niet alleen op het juiste evenwicht vinden tussen eigenaar, bestuur en management, maar evenzeer op het constructief omgaan met emoties, spanning en conflict.
Datum: vrijdag, 13-03-2020
Regio: Kempen
Umicore is al jarenlang een gevestigde waarde in de Kempen. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in Olen en telt vandaag 1030 medewerkers. Het materiaaltechnologiebedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar kan na hard werken weer groeicijfers voorleggen. Tijdens een ontbijt op 13 maart krijgen we een blik achter de schermen van de cultuurverandering van een bedrijf dat op een succesvolle manier omgaat met o.a. employer branding.
Data en voetbal: bepaalt een computer de opstelling?
Datum: maandag, 16-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Heb je je ooit al afgevraagd op welke basis de opstelling van spelers gebeurt voor een voetbalwedstrijd? Benieuwd hoe data- en videoanalyse bijdragen tot betere prestaties? Ontdek het op 16 maart tijdens een bezoek van de ETION Jongeren aan het KAA Gent Oefencomplex!
Datum: dinsdag, 17-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De nieuwe format ‘ETION Denkt Door’ brengt een kleine groep ETION-leden gedurende één dag samen om zich intensief te verdiepen in een specifiek thema. Tijdens de eerste sessie (17 maart) ga je op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.
Welkom in Pretopia!
Datum: woensdag, 18-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens het lunchgesprek op 18 maart neemt trendwatcher Stefaan Vandist ons mee naar ‘Pretopia'. Samen met ons onderzoekt hij welke interessante innovatiepaden en scenario’s hun opwachting maken in de bedrijfswereld, en hoe we hiermee aan de slag kunnen.
Datum: dinsdag, 24-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je, als bedrijfsleider of verantwoordelijke, op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.