ETION Zomerweek (Merksplas)

Vind elkaar terug, en verbind in onze verhalencirkels
Datum: 
dinsdag, 08-06-2021
Zet in kalender

 
In een wereld vol informatie, ruis en hype zijn het verhalen die verhelderen. Ze helpen ons elkaar en onszelf beter te begrijpen. In de ETION Zomerweek vinden we elkaar terug in onze verhalencirkels. Een warme, zomerse gelegenheid om, na zó lang, opnieuw te verbinden. 

Verhalen zijn hoe we denken, hoe we zin geven aan het leven. Hoe we onze plaats in de wereld begrijpen, en onze identiteit creëren. Hoe we dingen uitleggen en beslissingen nemen. Door verhalen delen we passies en pijn, vreugde en verdriet.

Waar we elkaar vinden, verbinden we door verhalen. Ook in bedrijven drijft een cultuur op verhalen. Die medewerkers begeesteren en klanten betoveren.

Onze vertellers zullen tijdens de ETION Zomerweek je hart veroveren met verhalen die inspireren, beklijven en ontroeren. We maken het gezellig in De Kolonie (Merksplas). We kennen deze erfgoedsite als een gevangenis in het groen, maar eigenlijk is het een plek een plek die gecreëerd werd om sociale verandering tot stand te brengen. Werkloze en dakloze mensen konden hier hun leven een nieuwe wending geven. Achter het initiatief zat een verrassend nieuw businessmodel dat meerdere maatschappelijke uitdagingen met elkaar verbond.  

Erfgoedspecialiste Geertje Bernaerts vertelt hoe het initiatief van toen al 200 jaar leidt tot sociale innovatie en inspiratie.

Barbara Torfs vertelt hààr verhaal, hoe haar ervaringen als manager in een het familiebedrijf en geëngageerd ondernemer haar stimuleerden om nu een vernieuwende koers te varen met Bond Zonder Naam.
Facilitator Veerle Huygen geeft tips om jouw authentieke verhaal naar boven te brengen.

Ook klaar voor de eerste zomerse vrijheid? Kom erbij, zet je… En vertel het ons!

(*) We pakken het gemoedelijk, maar veilig aan. In de buitenlucht, met aangepaste catering. Rekening houdend met wat kan en mag.
Gezien de omstandigheden kunnen we voor dit event 50 personen ontvangen, dat betekent max. 1 deelnemer per bedrijf.

Programma: 
18.30u: start verhalencirkels
21.15u: netwerkmoment
22.00u: richtuur einde
Prijs:
€ 135 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
De Kolonie

Kapelstraat 
2330 Merksplas

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?