Activiteiten

Het verhaal achter versmarkt LOKAAL
Datum: donderdag, 20-05-2021
Regio: West-Vlaanderen
De ETION Jongeren gaan op 20 mei unplugged in gesprek met Sjarel Buysschaert. Met LOKAAL richtte hij zes jaar geleden in West- en Oost-Vlaanderen een keten van overdekte boerenmarken op waar ook ontmoetingen centraal staan. Een gesprek over korte keten en voedselproductie, maar ook over geëngageerd ondernemerschap!
Corporate venturing in de praktijk
Datum: dinsdag, 25-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Steeds meer gevestigde bedrijven opteren voor corporate venturing en gaan een structurele samenwerking aan met een gespecialiseerde start-up. Welke modellen van corporate venturing zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe ziet het huidige landschap in België eruit? We sluiten af met enkele praktijkgetuigenissen van zowel corporates als start-ups die reeds een venture zijn aangegaan.
Sterker samen
Datum: woensdag, 02-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De economische gevolgen van de coronacrisis dreigen catastrofaal te worden. Bij veel ondernemingen staat het water al aan de lippen. Neem nu het heft in eigen handen! Start met de nieuwe ETION Workshop Coöperatief ondernemen en zoek samen met andere collega-ondernemers je weg uit de woelige wateren. Ontdek hoe je, door je te verenigen, samen meerwaarde kan creëren.
Datum: woensdag, 02-06-2021
Regio: Kempen
Voor dit ETION-Soudal Panoramagesprek schuiven we aan tafel met Hilde Laga. Voorzitter van de GIMV en volgens velen de machtigste vrouw in het Belgische bedrijfsleven.
Datum: woensdag, 02-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Click, swipe, scroll, repeat! Onze dagen zijn een eindeloze aaneenschakeling geworden van pings uit je laptop, herinneringen van je agenda en push notifications op je gsm. Digitale apparaten zijn een zegen, maar tegelijk geweldig verslavend! Kan jij nog zonder je dagelijkse dosis bits & bytes? Misschien is het wel eens tijd voor een digitale detox?
Datum: donderdag, 03-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je, als bedrijfsleider of verantwoordelijke, op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.
Vind elkaar terug, en verbind in onze verhalencirkels
Datum: maandag, 07-06-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
Verhalen verhelderen, ze helpen ons elkaar en onszelf beter te begrijpen. In de ETION Zomerweek vinden we elkaar terug in onze verhalencirkels. Een warme, zomerse gelegenheid om, na zó lang, opnieuw te verbinden. In de prachtige tuinen van Le Ground te Drongen luisteren we op 7 juni naar de verhalen van Wannes Cappelle en Femke Helon.
Datum: dinsdag, 08-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen
Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaarworden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit. Deze groep komt elk kwartaal digitaal samen.
Vind elkaar terug, en verbind in onze verhalencirkels
Datum: dinsdag, 08-06-2021
Regio: Kempen
Verhalen verhelderen, ze helpen ons elkaar en onszelf beter te begrijpen. In de ETION Zomerweek vinden we elkaar terug in onze verhalencirkels. Een warme, zomerse gelegenheid om, na zó lang, opnieuw te verbinden. Op 8 juni in De Kolonie te Merksplas vertellen Barbara Torfs en Geertje Bernaerts hun verhaal.
Datum: dinsdag, 08-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen
In deze groep brengen we elk kwartaal een 15-tal bedrijfsleiders en kaderleden samen voor een inspirerende ontbijtsessie. Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaarworden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit.
Vind elkaar terug, en verbind in onze verhalencirkels
Datum: woensdag, 09-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
Verhalen verhelderen, ze helpen ons elkaar en onszelf beter te begrijpen. In de ETION Zomerweek vinden we elkaar terug in onze verhalencirkels. Een warme, zomerse gelegenheid om, na zó lang, opnieuw te verbinden. Op 9 juni zijn we te gast in De Schorre (Boom) voor het verhaal van Charles Leclef.
Datum: donderdag, 10-06-2021
Regio: Brabant-Brussel
Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Tijdens intieme salongesprekken, gemodereerd door Hans Geybels (Logia), krijg je een unieke inkijk op hoe de beleving van hun christelijke spiritualiteit vier leiders richting geeft in het dagelijkse leven: Pascal Verdonck, Lode Van Hecke, Patricia Adriaens en Koen Vanreusel.