ETION Winterevent West-Vlaanderen

Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: 
woensdag, 29-01-2020

Muziek, zang en een onverschrokken ondernemersverhaal... Dat zijn de ingrediënten van het ETION Winterevent op 29/01/2020. We ontvangen je in Het Sacrament voor een warm winters gesprek tussen VRT-nieuwsanker Hanne “Danst” Decoutere en Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen.

Hoewel Bart een telg is uit een uiterst muzikale familie, was een carrière als professioneel muzikant niet voor hem weggelegd. Hij werd dan ook wat een muzieklerares ooit in hem zag: een manager. En wel van zijn eigen start-up NeoScores. Een bedrijf dat de ambities had het iTunes van de partituren te worden door het digitaliseren van bladmuziek.

Toen de headhunter belde, was Bart dus niet meteen op zoek naar een job. Zijn onverwachte overstap naar een internationaal gerenommeerd operagezelschap was dan ook een akelige sprong in het diepe.

Een opdracht waar vroegtijdig een einde aan kwam, maar een avontuur waarvan hij geen seconde spijt heeft gehad! Waar Bart omringd werd door creatieve virtuozen, was hij de realist die anderen liet dromen. Je krijgt pas parels als je creatieve geesten een vrijhaven geeft!

Gesprekspartner van dienst is VRT-journaalanker Hanne Decoutere. Net als Bart waagde zij met “Hanne Danst” een sprong in het diepe. Zij ontlokt bij Bart een getuigenis waarin hij con spirito vertelt over het type ondernemer die hij wil zijn.

Doorheen het gesprek geniet je van de prachtige tonen van een gelegenheidstrio dat met speelse muzikale intermezzo’s de ontboezemingen van Bart als een live soundtrack begeleidt.

Programma: 
19.00 uur: ontvangst
19.30 uur: inhoudelijk gedeelte
21.00 uur: walking dinner
22.30 uur: einde
Prijs:
leden: € 110, niet-leden: € 150 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Het Sacrament

Moorseelsesteenweg 129
8800 Roeselare / Rumbeke

Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25