ETION Winterevent Oost-Vlaanderen

Spanningsboog van de rationele leider in een artistieke omgeving
Datum: 
donderdag, 30-01-2020
Zet in kalender

2 jaar geleden verruilde Bart Van Der Roost zijn beloftevolle start-up NeoScores voor een onzeker avontuur. Hij werd CEO van Opera Ballet Vlaanderen. Op het ETION Winterevent ontdek je in een warme, winterse getuigenis hoe in het spanningsveld van een rationele manager in een hyperartistiek milieu prachtige symfonieën worden gecreëerd.

Hoewel Bart een telg is uit een uiterst muzikale familie, was een carrière als professioneel muzikant niet voor hem weggelegd. Hij werd dan ook wat een muzieklerares ooit in hem zag: een manager. En wel van zijn eigen start-up NeoScores. Een bedrijf dat de ambities had het iTunes van de partituren te worden door het digitaliseren van bladmuziek.

Toen de headhunter belde, was Bart dus niet meteen op zoek naar een job. Zijn onverwachte overstap naar een internationaal gerenommeerd operagezelschap was dan ook een akelige sprong in het diepe. Maar één waarvan hij nog geen seconde spijt heeft gehad.

Als leider is Bart Van der Roost een realist die anderen laat dromen: “Mijn rol is eigenlijk niet meer dan spelverdeler. Iedereen bij ons is in zijn domein competenter dan ik. Ik moet al die competentie gewoon goed aansturen. Laat de artistiek directeurs maar dromen. Ik zorg wel voor de realiteit. Je krijgt pas parels als je creatieve geesten een vrijhaven geeft!”

Gesprekspartner van dienst is VRT-journaalanker Hanne Decoutere. Net als Bart waagde zij met “Hanne Danst” een sprong in het diepe. Zij ontlokt bij Bart een getuigenis waarin hij con spirito vertelt over het type leider die hij wil zijn en zijn plannen om de stoffige instituut van de opera te moderniseren en een vaste stek in de 21e eeuw te geven.

Doorheen het gesprek geniet je van de prachtige tonen van een gelegenheidstrio dat met speelse muzikale intermezzo’s de ontboezemingen van Bart als een live soundtrack begeleidt.

Programma: 
19.00u: ontvangst
19.30u: inhoudelijk gedeelte
21.00u: walking diner
22.30u: einde
Prijs:
leden: € 110 pp (excl BTW), niet-leden: € 150 pp (excl BTW)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Claerhout Communicatiecampus - AuditoRium4

Sint-Denijslaan 485
9000 Gent

Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25