ETION vrouwen: lunchgesprek met Claire Godding (Febelfin)

Pionier op vlak van diversiteit en inclusie in de financiële sector
Datum: 
woensdag, 05-02-2020


Voor onze eerste ETION vrouwen meet-up van 2020 schuiven we aan tafel bij Claire Godding. Zij is senior expert on diversity & inclusion and societal needs bij Febelfin. Een hele mondvol om te zeggen dat Claire in de wereld van financiën de go-to-person is voor gelijke kansen en inclusief leiderschap.

In het voorjaar van 2019 werd Claire vanuit BNP Paribas Fortis gedetacheerd naar Febelfin om haar werkterrein te vergroten van één bank naar de volledige Belgische financiële sector. Haar uitdaging is er al even enorm als haar functietitel doet vermoeden.

Een diverse pool van werknemers aantrekken met gelijke kansen op de werkvloer en inclusief leiderschap. Een geloofwaardige, innovatieve en respectvolle werkomgeving creëren die zich aanpast aan de noden van zijn (toekomstige) werknemers. Én oog hebben voor nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen… Niet min in een sector die aan de top wordt gedomineerd door blanke mannen!

Diversiteit maakt verstandiger

Claire gelooft er rotsvast in dat wie werkt in een diverse omgeving - met mannen en vrouwen, mensen van allerlei leeftijden, culturen, met verschillende achtergronden en levensgeschiedenissen - in zijn gedrag en beslissingen minder beïnvloed wordt door onbewuste vooroordelen. Je maakt meer verbindingen in de hersenen, je vindt ook betere oplossingen voor onverwachte situaties, enzovoort… En dat werkt op zijn beurt weer positief door op de organisatie als geheel. Recent onderzoek noemt dat een vorm van collectieve intelligentie.

Gemengde groepen zullen bovendien meer nadruk willen leggen op de maatschappelijke rol die bedrijven kunnen hebben. Zo zullen ze ook groener en ecologisch duurzamer, sociaal verantwoordelijker en ethischer worden. Een win-win-win dus!

Programma: 
12.00 uur: Onthaal
12.30 uur: Lunchgesprek met Claire Godding
15.00 uur: Einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
restaurant Puur

Heizijde 99 
2300 Turnhout

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?