ETION-vrouwen: bedrijfsbezoek Belgian Scrap Terminal

Circulair denken: de kunst van het recycleren
Datum: 
vrijdag, 24-04-2020
Zet in kalender


Op vrijdag 24 april gaan we op bezoek bij Belgian Scrap Terminal (BST). Waar afval geen eindpunt is, maar het begin van een eindeloze kringloop.

Caroline Craenhals staat, als telg van de intussen vierde generatie, aan het hoofd van het toonaangevende recyclagebedrijf in de Antwerpse haven. Het begon ooit allemaal in 1922, toen overgrootvader Craenhals met paard en kar afgedankte buizen en pijpen ging verzamelen. BST is al vier generaties een familiebedrijf. En elke generatie heeft de grens van het recycleren verder verlegd.

Als marktleider verwerkt Belgian Scrap Terminal elk jaar meer dan één miljoen ton metaal. Met hun decennialange ervaring en innovatief machinepark reïncarneren ze elke dag bergen afval. Allerlei materialen worden op ecologische wijze verwerkt tot nieuwe grondstoffen, die wereldwijd zijn gegeerd.

Bij BST geloven ze rotsvast in een toekomst waar ecologie en economie hand in hand gaan. Waar innovaties en revolutionaire technieken daadwerkelijk het verschil maken. Waar de kostbare en natuurlijke rijkdommen van onze aarde in een continue kringloop terechtkomen. Kortom, waar er ook voor de volgende generaties nog een morgen is.

Programma: 
10.30 uur: ontvangst
10.45 uur: presentatie & rondleiding
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 85 excl. BTW
Enkel voor leden
Locatie:
Belgian Scrap Terminal

Land van Waaslaan 1201
9130 Beveren (Kallo)

Spreker(s):

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05