ETION Talent table: fitness voor jouw HR

Datum: 
vrijdag, 27-11-2020
Zet in kalender


Zelfs in de huidige arbeidsmarkt zijn talentvolle medewerkers felbegeerd. Het is vandaag een uitdaging om de allerbeste mensen te vinden, én vooral ook te bínden! In de derde editie van de ETION Talent Table krijg je de nodige handvatten aangereikt om talent niet door je vingers te laten glippen.

De voorbije tijd hebben we het duizenden keren gehoord: om je weerstand te versterken, moet je fit blijven. En wat voor de mens geldt, gaat ook op voor de bedrijven waar ze werken! Hoe hou je medewerkers mentaal fit? Hoe creëer je een job die fit op hun talenten? Hoe laat je medewerkers ‘fitten’ met je bedrijfscultuur?

In vier inspirerende ontbijtsessies komen HR-professionals aan bod die stevig met de voeten in de dagelijkse praktijk staan. Zij tonen je hoe je van je bedrijf een nog aantrekkelijkere werkgever kan maken!

 • Vr. 27/11/2020: Digital Fit - Marianne Wens (talent manager) en Klaas Leijssens (IT manager) van VITO
  Van het belang van de digitale werkplek moeten we intussen niemand meer overtuigen. Is het aanreiken van tools voldoende om de medewerkers digitaal mee en competent te maken? Wat is er nodig voor een echte digitale omslag?
  VITO zette een paar jaar geleden de digitale transformatie in, die zichtbaar is in de dienstverlening en producten, de profielen van medewerkers en het opleidingsaanbod. Een digitale competentiescan, vertrekkend vanuit een digitaal competentieframework (met competenties zoals digitaal leiderschap en digitale gezondheid) was de basis voor diverse digitale initiatieven, van strategische managementsessies tot hands-on opleidingsinitiatieven. VITO koos voor een integrale projectaanpak met sturing zowel vanuit ICT als vanuit HR; deze combinatie tilde het project naar een hoger level.

 • Di. 19/01/2021: Mental Fit - Lode Godderis (KU Leuven & directeur onderzoek IDEWE)
  Fysiek en mentaal welzijn van medewerkers stond reeds hoog op het prioriteitenlijstje en we zien het ervan belang steeds toenemen. Inzetten op een veilig klimaat, een familieondersteunde cultuur en werkplekflexibiliteit, en aangepast leiderschap zijn cruciaal. Hoe laat je je medewerker met goesting werken?
  Lode Godderis geeft de nodige inzichten en handvatten om als onderneming hierin het verschil te maken.

 • Do. 18/03/2021: Job Fit - Tom Vlieghe (directeur Acerta Talent Center)
  Langetermijntrends zoals digitalisering, maar ook kortetermijnschokken zoals corona, maken de wendbaarheid van organisaties steeds belangrijker. Hoe kunnen we talent inzetten in een steeds veranderende omgeving, met het oog op een duurzame loopbaan voor de individuele medewerker?
  Dat kan door meer aandacht te besteden aan wat de individuele medewerker drijft en door talent blijvend in beweging te houden. Met een proactieve talentmobiliteit versterk je het aanpassingsvermogen van je bedrijf en de retentie van je medewerkers.
  Tom Vlieghe zal hierover in duogesprek gaan met een HR-verantwoordelijke.

 • Ma. 26/04/2021: Cultural Fit - Ilse Janssens (HR-coördinator Emmaüs)
  Emmaüs sleepte eind 2019 de award van HR-Ambassadeur in de wacht en maakte het verschil door hun zeer sterke bedrijfscultuur, gebaseerd op een duurzame, waardengerichte strategie. In een niet evidente arbeidsmarktcontext — waar de middelen ook niet voor het rapen liggen — slagen zij erin om hun eigen slagzin volledig waar te maken. Emmaüs heeft en geeft zin in zorg: de organisatie en de zorg getuigen van gastvrijheid, openheid, gelijkwaardigheid, kwaliteit en solidariteit.
  Ook tijdens de coronacrisis haalden ze positieve pers over hun aanpak. Reden te meer om Ilse Janssens uit te nodigen als spreker rond deze topic.

Programma: 
08.00 uur: onthaal & ontbijt
08.10 uur: presentatie & ervaringsuitwisseling
10.30 uur: einde
Prijs:
€ 715 voor de vier sessies (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
4 Wings

Nijverheidsstraat 13
2260 Westerlo

Spreker(s):

Vragen?