ETION-Soudal Panoramagesprek: Marleen Vaesen (CEO Van de Velde)

Datum: 
dinsdag, 28-01-2020


Voor het allereerste Soudal-Panoramagesprek van 2020 ontvangen we Marleen Vaesen. Een van de weinige vrouwelijke top-CEO’s die ons land rijk is. Bij een lunch op dinsdag 28 januari put zij uit haar jarenlange ervaring en schetst de rol van een externe manager in familiale bedrijven.

Marleen Vaesen staat bekend als een merkenbouwer. Met enkele indrukwekkende wapenfeiten op haar palmares, waaronder de lancering van de Senseo-koffiemachine en de fusie van de miljardengroep Greenyard.

Na een carrière van dertig jaar bij multinationals gaat ze voor haar laatste tour de force opnieuw aan de slag bij een familiebedrijf. Marleen wil zich als afsluiter van haar loopbaan nog één keer smijten en lingeriebedrijf Van de Velde weer op de rails zetten.

Van de Velde gaat door de woeligste periode in zijn lange geschiedenis. Na 19 jaar onafgebroken groei begon de motor drie jaar geleden te sputteren. Plots werd duidelijk dat het bedrijf onvoldoende was voorbereid op de toekomst.

Ze wil terugkeren naar het DNA van het beursgenoteerde familiebedrijf. Volgens Marleen zit de kracht van een familiebedrijf in een langetermijnvisie die generaties overstijgt. Eigenaars hebben een passie voor de business die ze met de paplepel meekrijgen. Waar bij grote multinationals de zaken veel formalistischer verlopen, heb je bij familiebedrijven een interessante extra dimensie dankzij beslissingen vanuit de buik en vanuit de kennis van de markt.

Beleggers reageerden eind 2018 alvast enthousiast op Marleens aanstelling. Tijdens het exclusieve lunchgesprek kom je te weten hoe zij dat optimisme wil vertalen in resultaten.

Programma: 
12.00 uur: ontvangst en aperitief
12.15 uur: presentatie Marleen Vaesen
12.45 uur: lunch en interactief vraaggesprek
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 135 (excl. btw), enkel op uitnodiging
Op uitnodiging
Locatie:
Soudal

Everdongenlaan 18
2300 Turnhout

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?