ETION-Soudal Panoramagesprek: Lode Peeters (CEO Tobania)

Groter worden gaat gepaard met groeipijnen
Datum: 
donderdag, 24-10-2019
Zet in kalender


Groter worden is fijn, maar groeien doet ook soms pijn. Dat weet Lode Peeters, CEO van Tobania, als geen ander. Op het laatste ETION-Soudal Panoramagesprek van het jaar doet hij uit de doeken hoe een cruciaal transformatiemoment toch gepaard ging met de nodige groeipijnen.

Toen Tobius en Saga Consulting eind 2014 samensmolten, was het bedrijf goed voor een omzet van 57 miljoen euro en ruim 500 medewerkers. Het nieuwgeboren Tobania was in één klap een grote speler geworden die zich in de markt zette als onestopshop IT-leverancier voor de bancaire sector.

Lode had zijn bedrijf ook organisch kunnen laten groeien. Dat zou alleen eindeloos veel langer geduurd hebben. Om klanten de kwaliteit te kunnen bieden die ze eisen, was een sprong in het diepe the only way to go.

Tactisch had de uitvoering van de merger beter gekund en ook financieel bleek die duurder uit te vallen dan voorspeld. Toch blijft Lode achter de grote stap van toen staan.

Tobania heeft intussen immers komaf gemaakt met de groeipijnen die de grotere schaal meebrachten. Dat het bedrijf nog steeds volledig met privékapitaal gefinancierd wordt, laat toe om zeer snel te schakelen. En dankzij die strategische bijsturingen zien ze vandaag de sterke groei die ze oorspronkelijk voorspelden.

Programma: 
12.00 uur: ontvangst en aperitief
12.15 uur: presentatie Lode Peeters
12.45 uur: lunch en interactief vraaggesprek
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 130 (excl. btw), enkel op uitnodiging
Op uitnodiging
Locatie:
Soudal

Everdongenlaan 18
2300 Turnhout

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05