ETION-Soudal Panoramagesprek: Hilde Laga (voorzitter GIMV)

Datum: 
woensdag, 02-06-2021


Voor het eerste ETION-Soudal Panoramagesprek van 2021 schuiven we aan tafel met Hilde Laga. Voorzitter van de GIMV en volgens velen de machtigste vrouw in het Belgische bedrijfsleven.

Hilde begon haar carrière met een doctoraat vennootschapsrecht van de KU Leuven op zak. De eenmanszaak die ze opzette in Kortrijk, groeide in geen tijd uit tot een toonaangevend kantoor gericht op zakenadvocatuur in West-Vlaanderen.

Zes jaar geleden gaf ze haar succesvolle advocatenkantoor uit handen om aan een tweede carrière als bestuurder te beginnen. Een overstap van top-advocate naar top-bestuurder op maar enkele jaren tijd! Met mandaten bij de KU Leuven en beursgenoteerde bedrijven als Barco, Greenyard Foods en Agfa-Gevaert is haar naam stilaan een merk. Als nuchtere West-Vlaamse gruwelt Hilde evenwel van termen als superwoman en topvrouw.

Ondanks haar eigen succes zijn er in Vlaanderen nog altijd maar weinig vrouwen die op de voorzittersstoel zitten. Daarom is Hilde ook voorstander voor quota voor vrouwen in raden van bestuur. Omwille van pragmatische redenen: het werkt! Het duurt natuurlijk een tijdje om rollenpatronen die al generaties vastliggen, te wijzigen. Maar enkele jaren geleden stonden we nog nergens en nu is een vierde van de raden van bestuur vrouwelijk.

Op dit exclusieve lunchgesprek put je uit de jaren ervaring in corporate governance die Hilde opdeed. Een unieke, niet te missen kans waar je bij móét zijn!


(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.)

Programma: 
12.00 uur: ontvangst en aperitief
12.15 uur: presentatie Hilde Laga
12.45 uur: lunch en interactief vraaggesprek
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 135 (excl. btw), enkel op uitnodiging
Op uitnodiging
Locatie:
De Kapelhoeve

Steenweg op Diest 2
2300 Turnhout

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?