ETION-Soudal Panoramagesprek: Ann Claes (CEO JBC)

Datum: 
dinsdag, 19-05-2020
Zet in kalender


Duurzaamheid is nog al te vaak een nice to have. Ondernemers die het volledig omarmen en opnemen in het DNA van hun bedrijf zijn zeldzaam. Maar ze bestaan! Schuif op dinsdag 19 mei mee aan tafel voor het exclusieve lunchgesprek met Ann Claes (JBC) en ontdek hoe zij écht maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Het motto van Ann liegt er niet om: “Ondernemen met respect voor mens en milieu is de énige manier om te ondernemen.” In de modesector, waar de roep om verantwoorde productie steeds luider klinkt, heeft JBC intussen al een voorsprong van 20 jaar op het vlak van duurzaam ondernemen.

Met een jeansbroek uit 100% gerecycleerd materiaal heeft JBC een mooi uithangbord. Maar duurzaam ondernemen gaat er veel verder! JBC analyseert elke stap in de toeleveringsketen: van ontwerp, over materiaalgebruik, tot transport.

Bovendien is JBC aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Je mag hiervan alleen lid worden als je glashelder kan aantonen dat je ernstige inspanningen levert voor een eerlijkere mode. En JBC was de eerste Belgische onderneming die het Bangladesh-veiligheidsakkoord ondertekende!

Voor die jarenlange inspanningen werd Ann begin dit jaar nog bekroond met de welverdiende titel CSR Professional van het Jaar. Maar daar stopt de ambitie van Ann niet. Want duurzaam ondernemen is een continu proces dat nooit stopt. Een voortdurende zoektocht naar mogelijkheden om productieprocessen te verbeteren en te verduurzamen.

Benieuwd naar de volgende stap? Mis dit ETION Soudal Panoramagesprek dan niet!

Programma: 
12.00 uur: ontvangst en aperitief
12.15 uur: presentatie Ann Claes
12.45 uur: lunch en interactief vraaggesprek
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 135 (excl. btw), enkel op uitnodiging
Op uitnodiging
Locatie:
Soudal

Everdongenlaan 18
2300 Turnhout

Partner(s):

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05