ETION Jongeren Unplugged met Sjarel Buysschaert (LOKAAL)

Het verhaal achter versmarkt LOKAAL
Datum: 
donderdag, 20-05-2021
Zet in kalender


Na de geboorte van zijn zoon, wilde Sjarel Buysschaert de wereld een stukje beter maken. In zijn zoektocht naar sleutels voor de grote uitdagingen waar we samen voor staan, kwam hij bij lokale voeding terecht.

Hij startte met een zelfoogstboerderij, maar droomde van een overdekte boerenmarkt, waarbij naast lokale voeding ook ontmoetingen centraal staan: LOKAAL was geboren. Na de opening van de eerste lokaalmarkt in Deerlijk in 2016, zijn er intussen 6 doorheen West- en Oost-Vlaanderen. Begin 2021 werd bekendgemaakt dat LOKAAL het groeiende onlineplatform Deel Een Koe overneemt.

Tijdens deze avond vertelt Sjarel openhartig over het pad dat hij voor LOKAAL heeft afgelegd, de sprong naar het ondernemerschap, zijn ideeën en visie over korte keten en voedselproductie, zijn ups en downs, zijn verwachtingen voor de toekomst én hoe hij probeert om zijn geëngageerd ondernemerschap te professionaliseren zonder dat de kernwaarden onder druk komen te staan.

ETION Unplugged is een losgekoppelde, rode draad doorheen ons aanbod waarbij een centrale spreker wordt weggeplukt uit zijn of haar bedrijf of vertrouwde omgeving. De avond verloopt ontspannen, intiem en  informeel in een warme setting. Persoonlijke en professionele verhalen, ervaringen, ideeën worden ongedwongen en vertrouwelijk verteld, zonder micro of presentatie. De aanwezigen zijn één met de spreker, en kunnen tijdens het verhaal rechtstreeks reageren, vragen stellen of in gesprek gaan.

(De veiligheidsinstructies ivm Corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou daar zo snel mogelijk van op de hoogte)

Programma: 
18.30 uur: onthaal
19.00 uur: gesprek en uitwisseling
20.00 uur: napraten met een drankje & hapje
Prijs:
€ 60 pp (btw excl.)
Enkel voor leden
Locatie:
Kaffee Damast
Noordstraat 28a
8500 Kortrijk
Spreker(s):

Vragen?