ETION jongeren: Bar@Orakel

Eventmateriaal duurzaam geproduceerd
Datum: 
donderdag, 28-11-2019


Voor onze volgende meet-up met de ETION-jongeren kijken we binnen bij een Kempische kmo die in haar jonge bestaan een explosieve groei heeft gekend. Zaakvoerder Jonas Douwen ontvangt je met open armen op de Bar@Orakel op donderdag 28 november.

Orakel is één van die jonge bedrijven in de Belgische maakindustrie die opvallen door jaar na jaar te groeien. Ze zijn vooral bekend van en wereldwijd marktleider in de productie van jetons. Orakel is een gevestigde waarde in de wereld van de popfestivals, feesten, fuiven en zelfs voetbalwedstrijden. Wat allemaal begon met polsbandjes, is uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming met het grootste aanbod eventmaterialen in gans Europa.

Toch opmerkelijk voor een bedrijf dat wegwerpartikelen produceert nu single use plastic zwaar onder druk staat...

Zijn groei heeft Orakel in de eerste plaats te danken aan de duurzame aanpak. Jetons zijn niet simpelweg nieuw wegwerpplastiek. Zo zijn de 'ocean tokens' gemaakt van gerecycleerde Scandinavische vissersnetten, andere dan weer van hout of aardappelschillen. Klanten van Orakel gaan bewuster om met het milieu en dus moeten hun leveranciers volgen. En het is net dankzij hun flexibiliteit dat Orakel snel kan schakelen en blijven groeien. Ook de waslijst aan labels en keurmerken waarmee ze kunnen uitpakken, tonen dat het menens is voor het jonge team uit Retie.

Doe daar bovenop nog een stevige snuif innovatie, zoals de jetons die een smartphoneapp activeren, en je hebt een winnende formule!

Programma: 
18.30 uur: onthaal & broodjes
19.00 uur: ondernemersverhaal Orakel
20.00 uur: bedrijfsbezoek
20.30 uur: napraten & netwerking
Prijs:
€ 45 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Orakel

Veldenstraat 14
2470 Retie

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05