ETION Forum 2020 | Closing the Circle (digitaal)

Datum: 
maandag, 14-09-2020


Gezien de huidige omstandigheden kiezen we voor veiligheid. Daarom brengen we het ETION Forum dit jaar digitaal naar jou, in een dynamische live-uitzending. Inschrijven kan nog tot 10/09 onderaan deze pagina. We bezorgen je nadien de nodige inloggegevens voor de livestreaming.  

Closing the circle

Tegen de achtergrond van een pandemie die nog dagelijks slachtoffers eist, is het verleidelijk om de aanslepende problemen op vlak van klimaat, grondstoffen en energie even uit de weg te gaan. Tegelijk worden ze net extra in de verf gezet, nu onze geglobaliseerde consumptie-economie bijna tot stilstand komt.

Is dit het moment om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen? Dat kan, maar het zal wel een complete mindshift vergen van producent én consument. Een fundamentele transformatie van ons economisch denken dringt zich op.

Volgens ondernemer, innovator en keynotespreker Thomas Rau is zo'n transformatie niet alleen haalbaar, ze kan ook perfect rendabel zijn. Innovatieve technologieën en businessmodellen maken vandaag immers in bijna elke sector een heuse duurzaamheidsrevolutie mogelijk. Enkele ervaringsdeskundigen uit de Vlaamse ondernemerswereld tonen aan waarom we deze kansen moeten verzilveren, en hoe we dat kunnen doen:

  • Patrick O: algemeen directeur Viessmann Belgium, dat recent Heat-as-a-Service introduceerde.
  • Katelijne Norga: hoofdredacteur en uitgever van Susanova, het mediaplatform over duurzaam ondernemen en innoveren in Vlaanderen.
  • Didier Pierre: voorzitter PMC Holding en co-auteur van 'Eeuwige winst. Hoe circulaire economie werkt voor ondernemers'.
  • Gert Linthout : co-oprichter Ray & Jules, een duurzame start-up die als eerste wereldwijd koffie roostert op zonne-energie en de koffiesector 100% CO2-vrij wil maken.

Leadership Award

We zetten het verhaal van de sprekers kracht bij met de uitreiking van de Leadership Award. Met deze speciale erkenning zetten we een inspirerend leider (m/v) in de bloemetjes. Een rolmodel en pionier die al jaren vanuit ethisch en maatschappelijk engagement mee timmert aan een duurzaam, circulair pad naar de toekomst.

Benieuwd wie de winnaar wordt, en waar jouw mogelijkheden zitten om de cirkel rond te maken? Laat je inspireren door het ETION Forum 2020!

Programma: 
16.30 - 18.00 uur: live uitzending van het ETION Forum 2020 met uitreiking van de Leadership Award
Prijs:
€ 55 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?