Activiteiten

Het nieuwe werken
Datum: dinsdag, 25-09-2018
De ETION Jongeren in Oost-Vlaanderen trappen op 25 september het nieuwe werkjaar af met een bedrijfsbezoek bij Buro Project (Erembodegem) rond het nieuwe werken!
Het meest ondernemende land van Europa
Datum: dinsdag, 25-09-2018
Van 25 t.e.m. 28 september gaat ETION op belevingstrip naar Estland, waar de digitalisering en administratieve eenvoud centraal staat. In deze inspiratietour in en rondom Talinn ontmoeten we grote en kleine spelers van de digitale transformatie van Estland. We kunnen daarbij niet voorbij aan Skype en Pipedrive, maar we vergeten ook de jonge wolven niet van startup-incubators als Technopol en Ulemiste City, ook wel het Silicon Valley van Noord-Europa genoemd.
Datum: dinsdag, 25-09-2018
Om onze economie en sociale zekerheid overeind te houden, moeten we met meer gemotiveerde mensen langer aan de slag. Maar hoe moeten we dat concreet aanpakken? Tijdens een interactief lunchgesprek toetsen we de onderzoeksresultaten en input van Acerta aan een aantal gerichte praktijkcases.
Over leiderschapsstijl en bedrijfscultuur
Datum: dinsdag, 25-09-2018
Tijdens een lunchgesprek op 25 september vertelt Peter Leys, voorzitter van de raad van bestuur van Materialise, ons meer over de leiderschapsstijl en bedrijfscultuur bij deze specialist in 3D-printing.
Haven van de toekomst
Datum: woensdag, 26-09-2018
Voor de netwerkstart van onze ETION-werking in West-Vlaanderen trekken we naar de haven van Zeebrugge! In de pas geopende ABC Toren, vanuit het nieuwe rooftoprestaurant NJORD, kijken sprekers Marc Adriaensen (ICO/APZI), Joachim Coens(Port of Zeebrugge) en Inge Dubois (Randstad) samen met ons naar de toekomst van de haven.
Datum: woensdag, 26-09-2018

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Een stiltedegustatie op initiatief van ETION en Taking Wing
Datum: donderdag, 27-09-2018

"Druk, druk, druk!", dat is vandaag bijna een standaardantwoord op de klassieke 'hoe gaat het'-vraag. We hollen onszelf voortdurend voorbij om toch maar onze cijfers te halen en mee te blijven met de nieuwste trends in een overhaastige maatschappij. ETION en Taking Wing helpen je halt te houden in de eindeloze mallemolen met iets nieuws: een stiltedegustatie.

De Goestingarchitecten
Datum: dinsdag, 02-10-2018
Innovatieve arbeidsorganisatie vereist een hertekening van de ganse organisatie en duidelijke leiders aan het roer van de organisatieverandering. In deze workshop verkent Flanders Synergy samen met jou de 'new deal' voor de leiders van verandering in zelfsturende organisaties. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten en je gaat zelf aan de slag met tools die deze verandering helpen realiseren. Zo word je zelf een echte Goestingarchitect!
Datum: dinsdag, 02-10-2018

Co-creatie wordt in een snel evoluerende markt steeds belangrijker om te kunnen blijven innoveren. In het co-creatieproces werken bedrijven samen met hun klanten, leveranciers en andere stakeholders om in een open, creatief traject na te denken over nieuwe producten en diensten. 

Nieuw Warehouse en innovatiecentrum
Datum: donderdag, 04-10-2018
Alpro maakt deel uit van de DANONE groep en anticipeert vanuit de productieafdeling in Wevelgem volop op de toekomst. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar plantaardige producten werd geïnvesteerd in een nieuw warehouse en een innovatiecentrum. ETION gaat er op bezoek op 4 oktober.
Ontdek het pittige mysterie van Innovatie
Datum: donderdag, 04-10-2018
Tijdens deze Book & Breakfast gaat Yoav Nir, auteur van 'Game Changing Innovation', met jou in gesprek over jouw concrete vragen rond succesvol innoveren.
Datum: zondag, 07-10-2018
Van Bilbao wordt vaak gezegd dat het de verwachtingen overstijgt. Dat geldt nog meer voor Mondragón. In de heuvels van het Baskische binnenland schittert de stad als een parel van waardengedreven en innovatief ondernemerschap. In combinatie met het mondaine Bilbao wordt deze 4-daagse belevingstrip beslist een schot in de roos! Kom mee proeven van een unieke mix van culturele schoonheid, Bourgondische hoogtepunten op zijn Baskisch en hét businessmodel van de toekomst.