ETION denkt door: een digitaal verhaal voor elke organisatie (Zwijnaarde)

Datum: 
vrijdag, 01-10-2021


Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.

Digitalisering
is voor veel ondernemingen nog steeds een vaag begrip. De potentiële meerwaarde van digitalisering voor de klant en voor de efficiëntie in de onderneming wordt wel gezien, maar vaak krijgen operationele bekommernissen een hogere prioriteit. Resultaat: digitalisatieprojecten die vastlopen of zelfs niet eens uit de startblokken geraken.

In de praktijk is het ook niet altijd gemakkelijk om de opportuniteiten te zien, een haalbaar plan uit te werken, goede partners te kiezen,… Nochtans is een succesvolle digitale transformatie niet enkel weggelegd voor de typische voorbeelden als Uber en AirBnB. Groeien in digitalisering vergt wel een inspanning!

In deze 'ETION denkt door'–sessie ga je op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.

Vertrekkend vanuit een breed overzichtskader om het begrip 'digitale transformatie' duidelijk te omschrijven, maak je op interactieve wijze een inschatting van je digitale maturiteit. Samen identificeren we de  succesfactoren van een digitale transformatie en hoe deze verbonden zijn binnen het bedrijf en in verhouding met de markt. Daarbij focussen we op digitalisatie van processen, digitale innovatie en cultuur.

Na dit dagvullende seminarie:

  • heb je inzicht in de digitale maturiteit van je onderneming,
  • stelde je een eerste plan van aanpak op,
  • en weet je hoe je met succes een digitale transformatie kan aansturen in jouw organisatie

Voor iedereen die een meerwaarde wil realiseren via digitalisatie van processen, met innovatie rond product en businessmodel, ondersteund door een digitale bedrijfscultuur.

De nieuwe format ‘ETION denkt door’ brengt een kleine groep ETION-leden gedurende één dag samen om zich intensief te verdiepen in een specifiek thema. Onder begeleiding van experts ter zake gaan we aan de slag in verschillende werkvormen, aangepast aan het onderwerp. We vertrekken daarbij steeds vanuit een groepsdynamische aanpak, waarin kennisdeling en ervaringsuitwisseling centraal staan.


Programma: 
De sessie vindt plaats op vrijdag 1 oktober 2021, van 9.00u tot 17.00 uur. Er wordt een broodjeslunch voorzien.
Prijs:
€ 485 (excl. btw, catering en documentatie inbegrepen)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Seminariecentrum Nieuwgoed

Grotesteenweg Zuid 8

9052 Zwijnaarde

Spreker(s):

Vragen?