ETION Coffee Break: Trump Gone, Brexit Done

Tijd voor een rustige wereld?
Datum: 
dinsdag, 30-03-2021


Met de ETION Coffee Breaks verruim je je kijk op de wereld. In een kleine groep ga je in gesprek met onze denktankexperts over de financiële, geopolitieke en economische actualiteit.

Van 2021 wordt veel verwacht. Maar wordt het ook de lang verhoopte kentering waar de wereld naar smacht? Vier jaar geleden begon een periode van ongekend extreme politieke disruptie. Eerst was er het brexit-referendum, dan de overwinning van Donald Trump, de blokkade van Qatar, conflicten tussen India en China, een smeulende handelsoorlog…. Vier jaar later is er een handelsakkoord dat de hardste kantjes van brexit afvijlt. Trump is uit het Witte Huis gestemd. En de blokkade van Qatar is verleden tijd. Komen we nu eindelijk terug in rustiger vaarwater terecht?

ETION-expert geopolitiek Hans Diels vreest echter eerder voor méér dan minder politieke disruptie in de nabije toekomst. Nationalisme, de competitie tussen de grootmachten VS en China, en de klimaatverandering leiden er samen toe dat economische stromen van geld, mensen en middelen steeds vaker verstoord zullen worden. Tijdens deze Coffee Break zoomt Hans in op een aantal specifieke thema’s en regio’s waar de lont nog niet uit het kruitvat is.

Programma: 
16.00 uur: Start Zoom-sessie
17.00 uur: Einde
Prijs:
€ 40 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?