ETION Belevingstrip: Barcelona

Beleef de smart city!
Datum: 
maandag, 03-06-2019
Bij een citytrip naar Barcelona denk je geheid aan de Ramblas, de Sagrada Familia of één van Gaudi’s andere architectuurparels. Maar naar goede gewoonte gaan de ETION belevingstrips veel dieper! Want onder alle historische pracht van de Catalaanse hoofdstad schuilt een hypermoderne smart city.

Op het programma

Slimme steden zoeken naar doordachte oplossingen om almaar groeiende maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Met het internet of things als ruggengraat verbeteren ze de levenskwaliteit van hun burgers door de omgeving op alle mogelijke vlakken efficiënter te organiseren.

In het slimme Barcelona zit achter de prachtige modernistische gevels en onder de brede lanen een gigantisch netwerk digitale sensoren verstopt, dat alle onderdelen van de stad met elkaar verbindt. De file-oplossende verkeerslichten en slimme straatverlichting die ook dienst doet als Wifi-hotspots, zijn slechts voorbeelden van de schier eindeloze lijst slimme oplossingen die Barcelona bedacht heeft op het vlak van transport, energie, afval, waterbeheer en begeleid wonen.

We bezoeken de Mare Nostrum 4 supercomputer die met z’n gigantische rekenkracht grensverleggend wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt. Bij FabLabs zien we hoe uitvinders van vroeger in de stad van morgen aan de slag gaan als makers met co-creatie. Je ontdekt er apps die het leven makkelijker maken, energieneutrale ondernemershubs, de innovatieve wijk distrito 22@ en nog zo veel meer.

In deze culturele metropool nemen we uiteraard ook ruimschoots de tijd voor ontspanning en recreatie. Enkele hoogstaande culinaire momenten staan eveneens op het menu!

ETION belevingstrips

De ETION belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in onze wereld. Samen met een groep ondernemende mensen proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Het bezoek aan een bijzonder bedrijf, de ontmoeting met een begeesterend ondernemer of het verkennen van een waarde(n)vol thema staan daarbij centraal.

Gekruid door de warme sfeer die ETION kenmerkt, beleef je een uniek reismenu dat prikkelt en wellicht smaakt naar meer…

Klik hier voor het reisprogramma.

Prijs:
eenpersoonskamer: € 2.350 per persoon (excl. btw), tweepersoonskamer: € 2.065 per persoon (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Barcelona
Spreker(s):

Vragen?

Hans Diels
T 0478 62 58 35