Activiteiten

Datum: donderdag, 21-03-2019
We gaan met de ETION vrouwen op bezoek bij Arijs Seafood. After work ontmoeten we daar een straffe onderneemster uit eigen regio: Jolien Arijs. Haar visgroothandel haalde laatst nog de shortlist van de Kempenaar. Jij kan in Herentals zelf gaan ontdekken waarom die nominatie méér dan terecht was.
Van afval tot energie
Datum: donderdag, 21-03-2019
Biostoom Oostende is een aparte energieproducent. In deze centrale, die in 2009 werd geopend, wordt immers groene stroom geproduceerd uit restafval. Bovendien wil Biostoom innovatief zijn op het vlak van organisatiecultuur. Openheid, betrokkenheid en duurzaamheid zijn er op alle niveaus doorgedrongen.
Vervangt een robot straks de chirurg?
Datum: maandag, 25-03-2019
Op 25 maart zijn we te gast bij Orsi Academy, het grootste opleidingscentrum voor robotchirurgie in Europa. Jochanan Eynikel gaat er in gesprek met oprichter Prof. Dr. Alex Mottrie en met Christophe Mouton, ceo AZ Maria Middelares. Laten we ons binnenkort verzorgen door robots? Welke maatschappelijke en economische opportuniteiten bieden digitale technologieën in de gezondheidszorg? Welke ethische vragen stellen zich in deze toch bij uitstek menselijke sector?
Sociaal ondernemerschap en spiritualiteit
Datum: maandag, 01-04-2019
SPES Forum en ETION slaan de handen in elkaar. We organiseren een reeks dialogen tussen grensverleggende denkers en ondernemers over de toekomst, zingeving, maatschappelijk engagement en spiritualiteit.
Bij-zonder duurzaam
Datum: dinsdag, 02-04-2019
Met een natuurproduct als basis voor hun bedrijfsactiviteit staat ondernemen bij Meli gelijk aan duurzaam ondernemen, wat zich vertaalt in een zorgzame omgang met het milieu en een duurzaam productieproces. Koen Steurbaut, general manager, bouwt in Veurne aan de toekomst van dit familiebedrijf door volop in te zetten op digitalisering en innovatie. Hij licht op 2 april de visie en het veranderingsproces van Meli toe en leidt ons rond op de werkvloer.
Datum: dinsdag, 02-04-2019
Met haar boek ‘Wendbaar leiderschap’ wil Els De Geyter, zaakvoerder van Human Reef, organisaties en leiders klaarstomen voor de veranderingen van morgen. Kom tijdens deze interactieve sessie meer te weten over de 10 perspectieven voor de nieuwe leider in turbulente tijden.
Datum: dinsdag, 02-04-2019

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snelle beslissingen, 'just in time'-leveringen, groeicijfers,... Ondernemen vraagt veel doe-werk, maar wanneer is er nog eens ruimte voor het diepere denkwerk? Die vind je bij ETION, in het traject Denkers voor doeners.

Datum: donderdag, 04-04-2019
Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd, vol energie en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of om verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?
Datum: dinsdag, 23-04-2019
Klimaatrisico’s, grondstoffenschaarste, ecodesign, consumentenactivisme, energie-efficiëntie, mobiliteit, war for talent, digitale disruptie, nieuwe businessmodellen... Tijdens deze après-midi maak je kennis met een eenvoudige, praktijkgerichte methodiek om de specifieke duurzaamheidsrisico’s die jouw bedrijf loopt, in kaart te brengen.
Datum: donderdag, 25-04-2019
Voor onze tweede editie van Bar@ zijn we te gast bij PFL. Op het programma: het creatief ondernemersverhaal van Tim Van Aelst, oprichter van Shelter en bedenker van o.m. Benidorm Bastards', een bedrijfsbezoek en een frisse pint.
Hoe betrek je je medewerkers? Met cases van Boss Paints, EASI, Thuisverpleging Meerdael
Datum: donderdag, 25-04-2019
Binnen participatief ondernemen zijn er twee belangrijke pijlers: inspraak & betrokkenheid en financiële participatie. Verneem op 25 april van Boss Paints, EASI en thuisverpleging Meerdael hoe zij hun medewerkers betrekken.
Smaragd van ondernemerschap in een uithoek van de VS
Datum: zondag, 05-05-2019
Volgend jaar verkennen we een nieuwe bestemming in onze populaire reeks belevingstrips: Seattle. Bands als Nirvana en Pearl Jam zetten met de grunge de Emerald City op de wereldkaart bij muziekliefhebbers. Bij ondernemers is de stad al veel langer bekend. Maar dan als epicentrum van een aantal wereldimperia...