Activiteiten

25 jaar ondernemen in Rusland
Datum: woensdag, 26-06-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen
Rusland evolueerde in de laatste 30 jaar van een markt vol nieuwe opportuniteiten tot een land dat opnieuw openlijk in conflict ligt met de VS en Europa. Maar ondanks de wederzijdse handelssancties blijft het een land vol kansen. Christian Leysen (voorzitter) en Stefan Van Dooslaer (CEO) vertellen hoe Ahlers er al 25 jaar met succes kon ondernemen.
Persoonlijk groeitraject voor beslissingsnemers
Datum: donderdag, 29-08-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Wie vorig jaar deelnam aan de succesvolle vernieuwde format kan getuigen: Sparring Partner biedt beslissingsnemers een boeiend persoonlijk groeitraject. Door in te zetten op het wederzijds delen van expertise en ervaringen brengen jullie het beste in elkaar naar boven. Een ervaring die ook jou aanspreekt? Schrijf vandaag nog in!
Datum: vrijdag, 06-09-2019
Regio: Brabant-Brussel
Een laagdrempelige, niet-technische introductie op de digitale wereld van vandaag en morgen. Dat is wat de Digital Friday Table jou voorschotelt tijdens vier lunchbijeenkomsten bij Living Tomorrow in Vilvoorde. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je inzicht in de impact en uitdagingen van slimme technologie op de bedrijfsvoering.
Spirituele inspiratiebron voor het professioneel leven
Datum: maandag, 09-09-2019
Regio: Brabant-Brussel
Wat kunnen we leren van oeroude sjamanistische praktijken? Kunnen we dit spiritueel perspectief vandaag nog gebruiken om zingeving en verbinding te brengen binnen de bedrijven? Riet Lenaerts en Franky De Cooman leiden ons in in de wereld van het sjamanisme.
Smart farming als hobbyproject
Datum: vrijdag, 13-09-2019
Regio: Kempen
We hebben allemaal onze hobby’s. Dingen waarvan je intens kan genieten buiten de dagelijkse sleur. Heel wat ondernemers zijn ooit zo begonnen: met een uit de hand gelopen hobby. In Project Passie maken we op vrijdag 13 september kennis met Jean-Louis de Cartier en zijn passie voor de boerenstiel van de toekomst.
The meaning of WHY
Datum: maandag, 16-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Waarom werken of ondernemen mensen? Waarom kiezen consumenten voor een bepaald product? Waarom bestaan we als organisatie? Met als titel 'The meaning of WHY' staat het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie. Een economie die draait om de behoefte van de mens aan zingeving en betekenis.
Datum: donderdag, 19-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen
Net vóór we een nieuwe Kempenaar kiezen, gaan we nog eens op bezoek bij de huidige titelhouder: Group Joos. Op donderdag 26/09 ontvangt Alex Joos je met een ontbijt en kom je te weten waarom die 'Kempenaar'-kroon meer dan terecht is.
Datum: donderdag, 19-09-2019
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
Is je onderneming aan het groeien of brandt de ambitie om een groeiverhaal te schrijven? Kamp je met groeipijnen of zit je met vragen en twijfels over de weg die je wil bewandelen? Ben je op zoek naar een klankbord om hierover nieuwe inzichten te verwerven en ervaringen uit te wisselen? Dan biedt deze themagroep soelaas!
Virtual reality... in reality
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
De ETION jongeren starten het werkjaar met een bezoek aan de Gentse start-up Around Media. CEO Wannes Vanspranghe geeft toelichting bij de meerwaarde van virtual reality in de praktijk en laat de deelnemers de werking ervan ook in 'real life' ervaren!
Gelukkigere werknemers = betere bedrijfsresultaten
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen
Ben je niet vies van een flinke dosis inspiratie bij het krieken van de dag? Schrijf dan in voor het ontbijtgesprek op dinsdag 24 september met Tom Herrijgers. Als CEO van Marbles en rasondernemer in hart en nieren ziet hij in elk lumineus idee een uitdagend businessproject. Maar zijn échte passie is plezier en geluk op de werkplek!
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Er is waarschijnlijk geen plek ter wereld waar je de digitale transformatie beter kan ervaren dan in Estland. Het meest ondernemende land van Europa volgens het World Economic Forum. Het meest gedigitaliseerde land ter wereld volgens Wired. En dus dé ideale bestemming voor een ETION-belevingstrip! Zet je koffers alvast klaar voor een unieke reis van 24 tot 27 september.
"Wij nemen het heft in handen" - pleidooi voor inclusiviteit
Datum: vrijdag, 27-09-2019
Regio: Brabant-Brussel
Diversiteit is nodig om inclusiviteit op de arbeidsmarkt te bereiken. Yasmien Naciri neemt het heft in handen om oplossingen te zoeken. Stel je mee open voor een breder en gewijzigd netwerk, en bekijk wat die nieuwe, veranderende wereld ons kan bieden.