Activiteiten

Praktijkgetuigenissen van Capgemini en Sweco
Datum: woensdag, 20-01-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Sinds de eerste lockdown werken we meer dan ooit vanop afstand. Dit heeft een grote organisatorische inspanning gevraagd van zowel werkgevers als werknemers. Nu wordt het stilaan tijd om een balans op te maken van de voor- en nadelen van telewerken.
Datum: maandag, 01-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze workshopreeks (3 sessies) proef je van toekomstverkenning en design thinking. Twee methodes die, in combinatie, de innovatieprocessen in een organisatie kunnen versnellen en verdiepen. Je gaat naar huis met achter de kiezen een batterij aan analytische, creatieve, narratieve, tactiele en empathiegedreven innovatietechnieken, die bovendien gemakkelijk inzetbaar zijn.
Mag ik even wat privacy?
Datum: maandag, 08-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Inti De Ceukelaire schoot de voorbije drie jaar als een komeet omhoog, en is vandaag de referentie in ons land als het over ethisch hacken gaat. Zowel met zijn bedrijf Intigriti als persoonlijk werd hij de afgelopen jaren verschillende keren beloond met awards. Op 8 februari gaan we digitaal met hem in gesprek en bekijkt Inti je privacy door de ogen van een hacker.
Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van deze nieuwe technologie
Datum: maandag, 08-02-2021
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Blockchaintechnologie heeft het potentieel om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren, zo horen we met de regelmaat van de klok. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.
Duurzaam HR-beleid door best practices in crisistijd
Datum: dinsdag, 09-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Corona zette vorig jaar alles op z’n kop. Hoe ver de economische gevolgen van deze crisis zullen reiken, zal pas duidelijk worden als ze eindelijk voorbij is. Eén ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn, ook werken niet. Alles verandert razendsnel en dus is snel schakelen het enige antwoord. Met ETION’s HR horizon 2021 gaan we op zoek naar best practices voor een duurzaam HR-beleid in crisistijd.
Vlucht vooruit met bestemming toekomst
Datum: vrijdag, 12-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Zeven keer gaat Hans Diels, toekomstdenker bij ETION, online in gesprek met markante mensen van over heel de wereld: een ex-CIA-analist, visionaire uitvinders en wetenschappers, ondernemers en sciencefictionschrijvers. Stuk voor stuk opmerkelijke denkers die buiten de platgetreden paden zwerven om te onthullen wat de toekomst voor ons in petto heeft.
De belangrijkste Belg achter het corona-vaccin
Datum: donderdag, 25-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Dezer dagen zijn de ogen van de wereld gericht op één Belg: Paul Stoffels. Chief Scientific Officer bij Johnson & Johnson en dus één van de belangrijkste personen in de strijd tegen COVID-19. Wij wisten een gaatje in zijn razend drukke agenda vrij te krijgen voor een openhartig gesprek. Beslist een unieke gelegenheid die je niet mag missen!
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 26-02-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Datum: maandag, 01-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Na het succes van de (Indian) Summer Walks bieden we ook graag in het voorjaar zuurstof, inspiratie en een nieuw contact tijdens de ETION Spring Walks. Ga op stap met een collega-ondernemer en geniet al wandelend van een goed gesprek!
Datum: maandag, 01-03-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hoe blijf je wendbaar in tijden van razendsnelle veranderingen? Tijdens de ETION Trend Table zetten onze sprekers je op weg om uitdagingen die we nu nog niet kennen, het hoofd te bieden! Tijdens vier dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten af aan je eigen ervaring: energietransitie (Ronnie Belmans), het grenzeloze potentieel van AI (Mieke De Ketelaere), de platformeconomie (Rogier De Langhe) en megatrends (Hans Diels).
Geert Ostyn blikt terug (en vooruit)
Datum: dinsdag, 02-03-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wereldwijd werden alle systemen platgelegd en er moest wekenlang met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis op het bedrijf en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.
Sterker samen
Datum: woensdag, 03-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De economische gevolgen van de coronacrisis dreigen catastrofaal te worden. Bij veel ondernemingen staat het water al aan de lippen. Neem nu het heft in eigen handen! Start met de nieuwe ETION Workshop Coöperatief ondernemen en zoek samen met andere collega-ondernemers je weg uit de woelige wateren. Ontdek hoe je, door je te verenigen, samen meerwaarde kan creëren.