Book & Breakfast met Geert Noels: Gigantisme

Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: 
vrijdag, 11-09-2020
Zet in kalender

Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.


Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' schreef Geert Noels een gedurfde analyse van de wereldeconomie. Nu onze samenleving en economie hard getroffen worden door een ongeziene crisis, klinken zijn woorden haast profetisch.

In zijn boek 'Gigantisme' pleit Geert voor een economie op mensenmaat. Je verneemt er alles over tijdens de Book & Breakfast op vrijdag 11 september.

Onze wereld lijdt aan gigantisme. Dat doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in de verdrukking.

Volgens Geert schuilt er weerbaarheid in kleinschaligheid. Doorgedreven vergroting ontmenselijkt bedrijven met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg. Daarom moeten we naar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens. Een economie die zich niet laat leiden door een blinde groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast.

In Gigantisme stelt Geert ook tien oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, de giganten temmen en de mens en het milieu weer een plaats geven in de wereldeconomie.

Schrijf je vandaag nog in en verneem hoe een kleinere, tragere en menselijker toekomst eruit kan zien.

Om de social distancing optimaal te kunnen garanderen, beperken we het aantal deelnemers voor deze activiteit tot 50.

Programma: 
08.00 uur: ontvangst en ontbijt
08.30 uur: boekvoorstelling Gigantisme door Geert Noels
09.15 uur: Q&A begeleid door Geert Janssens, hoofdeconoom ETION
10.00 uur: einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw, inclusief boek)
Enkel voor leden
Locatie:
Sheraton Brussels Airport
Luchthaven Nationaal Brussel
1930 Zaventem
Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25