Book & breakfast met Geert Noels: Gigantisme

Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: 
vrijdag, 14-06-2019


Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. Hij stelt zijn nieuwe boek 'Gigantisme' aan je voor tijdens een Book & Breakfast op vrijdag 14 juni. Een warm pleidooi voor een economie op mensenmaat.

Onze wereld lijdt aan gigantisme. Een ziekte waardoor organismen té groot worden door overstimulering. Exact wat er met onze economie aan de hand is! Topbedrijven zijn stilaan too big to fail. Dat doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in de verdrukking.

Volgens Geert schuilt er daarentegen weerbaarheid in kleinschaligheid. Doorgedreven vergroting ontmenselijkt bedrijven met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg. Daarom moeten we naar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens. Een economie die zich niet laat leiden door een blinde groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast.

In Gigantisme stelt Geert ook tien oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, de giganten temmen en de mens en het milieu weer een plaats geven in de wereldeconomie.

Benieuwd hoe een kleinere, tragere en menselijker toekomst er zal uitzien? Schrijf dan vandaag nog in!

Programma: 
8.00 uur: Ontvangst en ontbijt
8.30 uur: boekvoorstelling Gigantisme door Geert Noels
9.15 uur: Q&A
10.00 uur: einde
Prijs:
€ 80 met boek, € 55 zonder boek
Enkel voor leden
Locatie:
het ETION-gebouw

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25