Bedrijfsbezoek UZ Gent

Datum: 
woensdag, 04-03-2020


Als er één sector is waarin innovatie een zeer belangrijke rol speelt is het wel de medische. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door één van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in onze regio. Samen bekijken we welke vernieuwende procedures en maatregelen een soms levensnoodzakelijk of levensreddend verschil maken. 

  • Prof. Dr. Bruce Poppe leidt de afdeling medische genetica. Het centrum staat in voor de diagnose en zorg van erfelijke aandoeningen. Naast wetenschappelijk onderzoek wordt er ook veel aandacht besteed aan het begeleiden van patiënten en hun families.

  • Prof. Dr. Sabine Van Daele vertelt over haar kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, dat de afgelopen jaren uitgroeide tot een druk bezocht derdelijns referentiecentrum. Meer en meer buigen de diverse specialisten zich samen over het kind zodat het een zo efficiënt mogelijke behandeling kan krijgen.

  • Dr. Ruth Van der Looven staat samen met haar team aan de basis van Smartspace, een innovatief platform dat werk maakt van technologische innovatie in de zorg. Het project wil klinische zorg, praktijkonderzoek en productontwikkeling samenbrengen. 

Na de korte uiteenzettingen krijg je ruim de gelegenheid om de verschillende afdelingen te bezoeken in een kleine groep. We ronden af met een lichte lunch waar je de kans krijgt om in gesprek te gaan met de verschillende artsen.

Omwille van het beperkt aantal deelnemers kan er maar 1 persoon per bedrijf inschrijven voor dit uniek bedrijfsbezoek.

Programma: 
09.00 uur: onthaal met koffie
09.30 uur: uiteenzettingen door Prof. Dr. Poppe, Prof. Dr. Van Daele en Dr. Van der Looven
10.30 uur: rondleiding
12.00 uur: lunch en napraten
13.00 uur: einde
Prijs:
€ 55 pp
Enkel voor leden
Locatie:
UZ Gent

ingang 40 (revalidatiecentrum)
Corneel Heymanslaan 10
9000 Gent

Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25