Bedrijfsbezoek Ancienne Belgique

Ecodynamisch en sociaal ondernemen in hartje Brussel
Datum: 
woensdag, 16-12-2020
Zet in kalender

Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.

In 2019 mocht de Ancienne Belgique 40 kaarsjes uitblazen. De 500 concerten met meer dan 300.000 bezoekers zijn echter maar een klein deel van het grotere waardenverhaal achter het muziekhuis. We nemen je mee backstage in een van ’s lands meest toonaangevende concertzalen.

Oorspronkelijk opgericht om de Vlaamse aanwezigheid in onze hoofdstad te verankeren is de AB uitgegroeid tot een plek voor alle muziekliefhebbers met muziek van nu, door mensen van vandaag, over de wereld waarin we leven. Een intieme pop- en rocktempel voor de groten der aarde en tegelijk een broeihaard voor jong talent.

De AB heeft niet alleen een hart voor muziek, maar ook voor de planeet. Duurzaamheid is een doorslaggevende factor in al hun beslissingen. Met de rotsvaste ambitie hun ecologische voetafdruk elke twee jaar met 5% te doen dalen. De focus op mobiliteit van publiek en personeel of de biologische streek- en seizoensproducten (met veel veggie!) in het AB-resto zijn maar enkele voorbeelden van wat ze in de AB ecodynamisch ondernemen noemen. Backstage mag je je even een rockster wanen, maar ontdek je vooral hoe diversiteit, duurzaamheid en innovatie in de praktijk vertaald worden.

Op het eind van de avond sluiten we aan bij een 'Gelukkig Zijn'-sessie. Een speels initiatief waarbij anderstaligen al zingend Nederlands leren. Dé ideale manier om de taal, de cultuur én nieuwe mensen te leren kennen! Een groot zanger hoef je niet te zijn. Breng plezier en enthousiasme mee, dan zorgen wij voor de rest...

Bereikbaarheid: Alle deelnemers aan dit bezoek ontvangen een gratis ticket voor het openbaar vervoer. 

Programma: 
18.00 uur: Onthaal
18.30 uur: Bedrijfspresentatie AB: waardenverhaal achter AB
19.00 uur: Rondleiding achter de schermen
20.00 uur: 'Gelukkig zijn'-avond in AB Club (seizoensafsluiter)
20.45 uur: Afsluiting en kennismaking met deelnemers bij hapje en drankje
Prijs:
€ 85 (excl.btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Ancienne Belgique

Steenstraat 23
1000 Brussel

 

 

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?