Après-midi: duurzaamheidsrisico's voor jouw organisatie (Gent)

Datum: 
dinsdag, 23-04-2019


Klimaatactie en duurzaamheid zijn al langer ‘hot topics’. Dit zal in de toekomst niet veranderen, integendeel. Er is een groeiende consensus dat er meer actie moet worden ondernomen, maar de meningen over wat het allemaal inhoudt, lopen sterk uiteen. Daardoor voelt niet iedereen zich aangesproken. Laat staan dat iedereen weet wat hij/zij er mee aan moet in zijn/haar organisatie.   

Tijdens deze après-midi maak je kennis met een eenvoudige, praktijkgerichte methodiek om de specifieke duurzaamheidsrisico’s die jouw bedrijf loopt, in kaart te brengen. Dit gebeurt via de sectoroverstijgende Sustatool-methode die Hans Verboven voor de Vlaamse Overheid ontwikkelde en die sinds kort ook in een online projectmanagementtool gratis ter beschikking wordt gesteld.

Klimaatrisico’s, grondstoffenschaarste, ecodesign, consumentenactivisme, energie-efficiëntie, mobiliteit, war for talent, digitale disruptie, nieuwe businessmodellen,… het zijn maar enkele van de risico’s die behandeld worden. Meer nog dan de risico’s die u kent, zijn de niet gekende risico’s gevaarlijk. Ook deze proberen we op een interactieve manier zichtbaar te maken.

Maar we houden het niet alleen bij theorie. De Total-vestiging in Ertvelde gebruikte Sustatool om haar duurzaamheidsmanagement op punt te zetten en was één van de eerste ambassadeurs van deze geïntegreerde benadering. Ze slaagden er bovendien in om Sustatool te koppelen aan het systeem van ISO-certificering; plant manager Peter De Jonghe licht toe hoe ze deze integratie-oefening hebben aangepakt. 

Individuele begeleiding

Het EY Sustainability Risk team van Hans Verboven biedt de deelnemende ETION-leden nadien gratis een individuele ondersteuning aan bij het opmaken van een actieplan om een aantal prioritaire risico’s aan te pakken. Zo zet u de stap naar een gecoördineerde aanpak om duurzaamheidsuitdagingen te integreren in uw bedrijfsstrategie. De individuele begeleiding is kosteloos voor deelnemende ETION-leden en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid (MVO Vlaanderen). 


Wat mag je verwachten?

  • Risk assessment voor jouw bedrijf
  • Identificatie prioritaire acties
  • Delen van ervaringen en best practices
  • Individuele begeleiding na de infoavond
  • Actieplan duurzaamheid en beheersmaatregelen


Enkele bedrijven die de Sustatool-methodiek al toepasten
: Vyncke, Aertssen Group, Van Roey, Wilms NV, Bouwbedrijf Beneens, Total, Universitas, Q-frame (cronos groep), Derbigum, EEG Group, Stoopen & Meeûs, Manus, Remant NV, Manna Foods, metSense, Starmeal-Foodmaker, IJsboerke, BOMA, etc.

Programma: 
16.00 uur: Onthaal met koffie/thee en gebak
16.30 uur: Geert Janssens en Hans Verboven aan het woord
17.00 uur: Praktijkgetuigenis Peter De Jonghe (Total)
18.00 uur: Aperitief, hapjes & netwerking
19.00 uur: Einde
Prijs:
Deze activiteit wordt je gratis aangeboden. Mocht er iets tussenkomen, gelieve ons ten laatste 4 werkdagen op voorhand een seintje te geven via info@etion.be. Bij afwezigheid wordt een no-show fee van €40 aangerekend.
Enkel voor leden
Locatie:
Claerhout Communicatieloft
Sint-Denijslaan 485
9000 Gent
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?