Activiteiten

De blik van Bourlon
Datum: 18-01-2018
In volle nieuwjaarsdrukte razen we al eens voorbij aan de essentie. ETION haalt daarom vlak na de jaarwissel het tempo wat naar beneden, voor een heel persoonlijk huiskamergesprek. Samen met Hans Bourlon gaan we op zoek naar waar het écht om draait in het leven.
Een stiltedegustatie op initiatief van ETION en Taking Wing
Datum: 25-01-2018

"Druk, druk, druk!", dat is vandaag bijna een standaardantwoord op de klassieke 'hoe gaat het'-vraag. We hollen onszelf voortdurend voorbij om toch maar onze cijfers te halen en mee te blijven met de nieuwste trends in een overhaastige maatschappij. ETION en Taking Wing helpen je halt te houden in de eindeloze mallemolen met iets nieuws: een stiltedegustatie.

Datum: 29-01-2018
Op 29 januari hebben we prof. Wim Vanhaverbeke te gast, een wereldautoriteit op het vlak van open-innovatiemanagement. Bedrijven kunnen veel beter verbindingen leggen met elkaar, universiteiten, overheden en experts om kennis te delen, best practices uit te wisselen en samen te werken. Maar hoe ga je om met het openstellen van intellectuele eigendom? En hoe kunnen kmo’s ermee aan de slag?
ETION Jongeren
Datum: 01-02-2018
Ook dit jaar zetten de ETION Jongeren hun Bar@ concept verder. Voor de eerste editie van 2018 gaan we naar het nieuwe filiaal van Viva Sara Kaffée in Brugge. We ontdekken er in volle barista-stijl de nieuwste koffietrends en smaken, mét handige doe-het-zelf-tips!
Gedaan met administratieve rompslomp
Datum: 02-02-2018
Wat is blockchain? Waarom is het speciaal? Waarom is het WTF* (*Waarschijnlijk Toch Fundamenteel). Gerrie Smits, digital transformation consultant en specialist in blockchain, schreef er een boek over: een laagdrempelige, niet-technische introductie op de blockchain-technologie. Op 2 februari legt hij voor ETION uit waarom ook niet-techneuten best zo snel mogelijk blockchain leren snappen.
'Werken aan merken': een basiswerk over employer branding
Datum: 06-02-2018
Met 'Werken aan merken' schreef Jan Denys, director public affairs bij Randstad, het eerste Nederlandstalige basiswerk over employer branding. Op 6 februari komt hij het voorstellen in de Kempen.
Meer energie op en naast het werk
Datum: 06-02-2018
Hoe voel jij je bij het combineren van werk en sociaal/familiaal leven? Word je er enthousiast van? Zie je een grens, kan je ze kenbaar maken en naleven, wordt ze aanvaard door je omgeving? Serge Haubourdi is gespecialiseerd in 'corporate well being'. Op interactieve wijze zoekt hij met ons mee naar een win-win: meer energie op én naast het werk!
Datum: 07-02-2018
Ondernemingen moeten wendbaar zijn en zich vlot kunnen aanpassen aan verandering. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken, zeker naar veranderingen die zich vandaag al laten voelen. In de Trendtable neemt ETION je tijdens vier sessies mee in vier trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen.
Van dwingende naar inspirerende organisaties
Datum: 08-02-2018
Onze bedrijven en organisaties kraken steeds meer in hun voegen. Ze hebben het moeilijk om in te spelen op de onvoorspelbare wereld van vandaag, om de nodige wendbaarheid aan de dag te leggen. Een hoge werkdruk en het gevoel zinloos werk te leveren, zet ook de medewerkers onder toenemende druk. Het nieuwste ETION-boek toont aan dat het ook anders kan.
Werken met zelfsturende teams
Datum: 20-02-2018

Op 20 februari zet Niko Group zijn deuren open voor 'ETION vloert'. De werknemers van Niko getuigen zélf over hoe hun ontwikkelingspotentieel ten volle benut wordt in zelfsturende teams, en ze laten zien dat bedrijfsontwikkeling ook van beneden naar boven kan stromen in plaats van omgekeerd. Nadien gaan we hierover in gesprek met de COO Goedele Heylen.

Datum: 20-02-2018
Organisaties die kunnen en durven vooruitdenken op de ruimere invloed van hun producten of diensten hebben de toekomst in handen. Welke impact zal jouw product of dienst hebben? Met welke ethische kwesties dien je rekening te houden? In deze workshop leer je hoe je een waardengerichte kijk kan koppelen aan innovatief denken.
Leer je bedrijf beter omgaan met verandering
Datum: 21-02-2018
Tijdens de boekvoorstelling van 'Six Batteries of Change' op 21 februari ontdek je een onderbouwd model dat elke organisatie op weg zet naar duurzame verandering.