Activiteiten

ETION jongeren dineren met patiënten
Datum: dinsdag, 20-11-2018
Het forensisch psychiatrisch centrum te Gent is de eerste high security voorziening in België die zorg op maat levert aan geïnterneerden. Het centrum ziet het bovendien als één van haar verantwoordelijkheden om in de maatschappij een draagvlak te creëren voor hun re-integratie.
Geopolitieke trends en gebeurtenissen, kansen voor Belgische ondernemers
Datum: dinsdag, 20-11-2018
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt bekijkt de recente geopolitieke trends en gebeurtenissen vanuit zijn achtergrond als macro-econoom, en gaat samen met ons op zoek naar de opportuniteiten en risico’s voor Belgische ondernemers.
Wat brengt 2019?
Datum: dinsdag, 20-11-2018
Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel, maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Over welke hefbomen beschik je zelf? Hoofdeconoom Geert Janssens zoekt samen met Jan Van Hove (KBC Group) en Chris Wuytens (Acerta Consult) naar passende antwoorden.
Geen digitale drukte in deze drukkerij
Datum: dinsdag, 27-11-2018
Drukkerijgroep Graphius zwemt tegen de stroom in. Het bedrijf nam de afgelopen jaren gemiddeld 1 drukkerij per jaar over en is er vast van overtuigd dat er wél toekomst zit in gedrukte boeken, brochures etc. We gaan in gesprek met de werknemers over hoe zij omgaan met de groei van het bedrijf. Na de rondleiding volgt een gesprek met CEO Denis Geers.
Wat brengt 2019?
Datum: dinsdag, 27-11-2018
Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel, maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Over welke hefbomen beschik je zelf? Hoofdeconoom Geert Janssens zoekt samen met Jan Van Hove (KBC Group) en Chris Wuytens (Acerta Consult) naar passende antwoorden
Wel opgeladen, niet opgebrand
Datum: woensdag, 28-11-2018

In deze workshop reiken we pragmatische adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. Ons vertrekpunt is dat je niet opbrandt door hard te werken, maar wel door de manier waarop je werkt. We organiseren in zekere zin onze eigen burn-out. Ons hiervan bewust worden, is de belangrijkste stap die we kunnen zetten om het niet zover te laten komen.

Hoe professioneel is rock-'n-roll?
Datum: woensdag, 28-11-2018
De muziekindustrie werd de voorbije twintig jaar grondig dooreengeschud: nadat de cd-verkoop kelderde als gevolg van de opkomst van het illegaal downloaden, zijn we geëvolueerd naar een 'legale streaming'-samenleving. Deze verschuiving heeft een grote impact op de inkomsten van muziekgroepen; een professionele aanpak is dan ook onontbeerlijk. We gaan hierover in gesprek met Mickael Karkousse, frontman van de Kortrijkse band Goose, en bandmanager Hans Ascrawat.
Innovatie in de voedingssector
Datum: donderdag, 29-11-2018
Eerder dit jaar gingen in het televisieprogramma De Leeuwenkuil drie van de vijf juryleden compleet overstag voor Helena Gheeraert. Met haar start-up Wonky maakt ze aantrekkelijke dipsauzen van groenten die, wegens te onaantrekkelijk, geen plaats kregen in de supermarkt. Inmiddels hebben Wonky en familiebedrijf Syros, dat gespecialiseerd is in de productie van guacamole, de handen in elkaar geslagen. Samen vertellen ze hun verhaal.
Datum: donderdag, 29-11-2018
Met ETION Vloert geven we een nieuwe dimensie aan onze bedrijfsbezoeken. We gaan niet enkel in gesprek met de CEO, maar laten ook de vloer aan het woord. Voor deze editie ‘vloeren’ we graag de ‘Kempenaar’ van 2017.
Datum: donderdag, 29-11-2018
Net voor de eindejaarsrush introduceren we graag ons nieuwe 'Bar@'-initiatief. We zijn te gast bij Projectatelier in Kasterlee voor een boeiend ondernemersverhaal, een informeel en inspirerend bedrijfsbezoek en een frisse pint aan een gezellige toog. Als extraatje nemen we jullie mee in de wereld van brainfitness.
De digitale (r)evolutie, een zegen of een vloek?
Datum: donderdag, 29-11-2018
Tijdens een exclusief dinergesprek op donderdag 29 november krijgen we van Erik Luts, Chief Innovation Officer, een exclusieve blik onder de managementmotorkap van KBC Groep.
Datum: dinsdag, 04-12-2018
In onze reeks lunchgesprekken ontvangen we op dinsdag 4 december Peter s’Jongers, CEO van Protime. Zijn bedrijf heeft al twaalf 'Great place to work'- awards op de schoorsteenmantel staan. En dat is geen toeval!