Kennisbank

Datum: 28 april 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Het betalingsuitstel van de ene is het kredietprobleem van de andere. In theorie moeten alle leverancierskredieten gelijk zijn aan alle klantenkredieten, maar in de praktijk maken sommige (grote) spelers het wel heel bont door anderen eenzijdig te laten opdraaien voor hun eigen langdurig uitstel van betaling.

Datum: 27 april 2017
Auteur: HRmagazine

HRmagazine liet ETION-hoofdeconoom Geert Janssens aan het woord rond het basisinkomen: “De kans is groot dat betaalde arbeid zoals we die nu kennen, in de toekomst voor steeds minder mensen een rol van betekenis speelt. Mocht het robot- en automatiseringstijdperk effectief een grote klasse van niet-tewerkstelbaren creëren, is het basisinkomen dan een oplossing? Die vraagt roept meteen een andere op: is een basisinkomen betaalbaar?”

Datum: 26 april 2017
Auteur: Jo Cobbaut

ETION liet hoofdeconoom Geert Janssens en bedrijfsleider Bruno Vermote van Robaco aan het woord in een gedachtewisseling over psychologisch eigenaarschap. Beiden zijn experten vanuit hun invalshoek.

Datum: 25 april 2017
Auteur: Eventplanner

“We leven in een nieuw machinetijdperk, waarin technologie het steeds meer overneemt van de mens. Die automatisering is ook op evenementen niet meer weg te denken. Met de innovatie komen echter ook steeds meer ethische vragen.” Jochanan Eynikel, businessfilosoof bij ETION, geeft meer duiding op het videokanaal van Eventplanner.

Datum: 24 april 2017

“Uiteraard wensen wij ons als ondernemers allemaal graag te omringen met betrokken werknemers die zich ook wat eigenaar voelen. Maar hoe bereik je dat?”, vraagt ETION-voorzitter Herman Van de Velde zich af.”

Datum: 20 april 2017
Auteur: Serge Huyghe
send cv

Voor de verdere uitbouw van onze werking zoekt ETION een m/v regio-directeur ETION Brussel-Brabant.

Datum: 19 april 2017

Een kookboek voor een mensgerichte economie. Zo zou je ‘Happonomy’ van Bruno Delepierre kunnen omschrijven.

Datum: 18 april 2017
Auteur: Partner

De regering besliste sancties te nemen tegen werkgevers en werknemers die niet correct meewerken aan de re-integratie van langdurig zieke werknemers. Met het nieuwe beleid wenst de regering de re-integratie van langdurig zieken op de arbeidsmarkt te bevorderen. Kan beter vindt Dirk Wijns, director Acerta Consult.

Datum: 18 april 2017
Auteur: Geert Janssens

Berekeningen van handelsinformatiebureau Roularta Business Information brachten aan het licht dat ruim 55.000 Belgische bedrijven reeds drie jaar lang verlies maken. Ze zijn goed voor 14% van alle vennootschappen en leggen verwonderlijk veel beslag op mensen en middelen. Voor Geert Janssens, hoofdeconoom van ETION, zijn de resultaten van het onderzoek geen verrassing.

Datum: 14 april 2017
Auteur: De Morgen

De regering dreigt de steun van het werkgeversveld te verliezen. Een opvallende vaststelling voor een regering die van bij de start werd gezien als uiterst werkgeversvriendelijk. “Het komt nu als een boemerang terug”, analyseert Geert Janssens, hoofdeconoom van ETION, in De Morgen van 13 april 2017.