Kennisbank

Datum: 22 september 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Er wordt wel eens beweerd dat robots een bedreiging vormen voor de werkgelegenheid. Bij Maatwerkbedrijf WAAK innoveert men waardengedreven. De cobot steekt er dan ook eerder een handje toe.

Datum: 21 september 2017
Auteur:

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Marleen Baelde, zaakvoerder Maatwerk Inox en lid van ETION West-Vlaanderen.

Datum: 20 september 2017
Auteur: Partner

UNICEF wil met 30 bedrijven 300.000 euro inzamelen om klaar te staan wanneer het nodig is. Word één van de 30 UNICEF Corporate Supporters en steun kinderen in noodsituaties.

Datum: 14 september 2017
Auteur: Serge Huyghe

Z-Ondernemen is het ondernemersjournaal bij uitstek. Wekelijks wordt het op maandag uitgezonden via Kanaal Z/Canal Z. Vanaf 25 september bevat het programma ook een item van ETION.

Datum: 13 september 2017
Auteur: Partner

Bijna de helft van de werkgevers verwacht impact van robotisering binnen 3 à 5 jaar, zo blijkt uit recent onderzoek van Acerta. De digitalisering en robotisering biedt enerzijds kansen voor nieuwe medewerkers, maar werkgevers verwachten ook dat ze een deel van hun personeel zullen moeten laten gaan. Netto zullen er jobs verloren gaan.

Datum: 12 september 2017
Auteur: Serge Huyghe

500 ondernemers palmden maandagavond de Ghelamco Arena in Gent in. Daarmee was het derde jaarlijkse forum voor leden en stakeholders van ETION volzet. Het forum stond stil bij de economische en maatschappelijke invloed van slimme technologie.

Datum: 11 september 2017
Auteur: Jo Cobbaut

ETION krijgt met Dirk Vandeputte een nieuwe voorzitter. Net als zijn voorganger Herman Van de Velde gaat hij voor een ‘geëngageerd ondernemen’. Wat dat concreet betekent, kleuren ze in vanuit hun eigen praktijk als ondernemers.

Datum: 6 september 2017
Auteur: Jo Cobbaut

De lage rente, de complexe regelgeving en de digitale evolutie vormen tegenwoordig enkele forse uitdagingen voor de bankensector. Met een vernieuwd management moet Marc Lauwers Argenta klaarstomen voor de toekomst, maar zonder aan de basiswaarden te raken van de bank die vorig jaar haar 60ste verjaardag vierde. Ondernemen had een gesprek met de CEO die bijna een jaar geleden aan boord kwam van de Antwerpse bank-verzekeraar.

Datum: 4 september 2017

De opkomst van slimme, autonome technologie verandert de verhouding tussen mens en technologie. Deze evolutie opent een wereld van ongekende opportuniteiten. Tegelijk opent ze een debat met nieuwe ethische vraagstukken. Hoe ver laten we zelfstandig opererende technologie ons leven sturen? Wie is verantwoordelijk voor algoritmisch gestuurde beslissingen of fouten?

Datum: 31 augustus 2017
Auteur: Serge Huyghe

Het ETION Forum op 11 september is met 500 inschrijvingen volzet. Maar geen nood, je kan het congres ook via livestreaming volgen op je smartphone, laptop…