Kennisbank

Datum: 23 maart 2017

Met zijn nieuwste boek ‘Werken aan Merken’ biedt Randstad-arbeidsmarktdeskundige Jan Denys een gids voor employer branding: het uitbouwen van je organisatie tot een sterk werkgeversmerk. Twee zaken zijn daarin volgens Denys belangrijk: de identiteit en het imago van de organisatie.

Datum: 22 maart 2017
Auteur: Partner

Ziek zijn is niet alleen een zaak van de zieke en zijn arts. Als werkgever hoeft u niet lijdzaam toe te zien en vast te stellen dat het probleem van het ziekteverzuim groter wordt. Met een gezond aanwezigheids- en een doeltreffend re-integratiebeleid komt u al een heel eind. De re-integratiecoach van Acerta zal u daar graag bij helpen.

Datum: 21 maart 2017
Auteur: Serge Huyghe

Discussies over het basisinkomen worden op een totaal verkeerde manier gevoerd. Dat is het eindverdict van een zeer open en boeiende tweespraak tussen enerzijds Roland Duchâtelet, voorzitter Melexis, en anderzijds Geert Janssens, hoofdeconoom ETION, tijdens een Lunchgesprek in Mechelen.

Datum: 20 maart 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Duurzaam ondernemen lijkt voor nogal wat ondernemers een ver-van-hun-bedshow. Maar soms doen bedrijven eigenlijk al héél duurzame zaken zonder het te beseffen of het zo te benoemen. “Die bescheidenheid moeten we laten varen want goede voorbeelden inspireren anderen”, zo stelt Hans Verboven.

Datum: 14 maart 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Bij Acerta kan je afstappen van verloning op basis van anciënniteit. Wie ervoor gaat, kan bovendien instappen in een cafetariaplan. Een kleine helft van de medewerkers kiest er reeds voor. Brecht Decroos is HR Director bij Acerta en de architect van het nieuwe loonsysteem. Hij schetst zijn uitgangssituatie: “Een loonsysteem moet kaderen binnen de visie en de strategie van je bedrijf. We kiezen binnen Acerta voor klantgedreven performantie en dat is de basis van ons nieuwe loonsysteem.”

Datum: 9 maart 2017
Auteur: Partner

Column van Chris Wuytens en Geert Janssens

Dat ook werknemers mee willen bepalen wat wendbaar en werkbaar werk inhoudt, is een opportuniteit. De slaagkansen van een wendbare en werkbare arbeidsmarkt zijn immers groter naargelang die vorm krijgt vertrekkend van de raakvlakken tussen werknemers en werkgevers. Met een positieve bijdrage van beide kanten is wendbaar en werkbaar werk iets om met gezonde spanning naar uit te kijken.

Datum: 9 maart 2017

De ondernemerswereld kent nog steeds te weinig vrouwen aan het roer. Maar los van dit feitelijke genderonevenwicht, is er ook nood aan meer vrouwelijkheid in de bedrijfswereld.

Datum: 8 maart 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Ondernemen had een gesprek met Steven Serneels en Piet Colruyt, auteurs van ‘Allemaal Sociaal 3.0’. Gastheer Herman Daems, voorzitter van BNP Paribas Fortis, nam ons mee door statige gangen naar het hart van de ‘haute finance’. Het gesprek ging echter over ondernemen met maatschappelijke meerwaarde.... 

Datum: 6 maart 2017
Auteur: Jo Cobbaut

“Ik zie zowel voor- als tegenstanders van het basisinkomen zwaaien met algemene argumenten. Dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het debat”, meent prof. dr. Ingrid Robeyns. Als we praten over het basisinkomen, zijn het de details die ertoe doen”, meent de Belgisch-Nederlandse econome, ethica en filosofe.

Datum: 3 maart 2017
Auteur: Eén

“Hoe programmeer je een zelfrijdende auto zodat hij altijd de juiste beslissingen neemt? En wat is de juiste beslissing?” ‘Cath & Gasten’ legde een aantal dilemma’s waarmee zo'n auto geconfronteerd kan worden, voor aan ETION-expert Jochanan Eynikel.