Activiteiten

Ambacht, terroir & passie
Datum: 28-09-2017
Sinds de jaren 70 groeide het familiebedrijf Dierendonck uit tot een gerenommeerde slagersgroep waar ook sterrenrestaurants en topchefs vol van zijn.Ambacht, terroir & passie dus, we horen het op 28 september van Hendrik Dierendonck zélf, al proevend.
19 inzichten in leiderschap
Datum: 28-09-2017

Op 28 september stelt Koen Marichal (Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School) het boek ‘De kleren van de leider’ voor. Hierin heeft hij het in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

101 antwoorden op stress en burn-out
Datum: 04-10-2017
Burn-out is de laatste jaren helaas aan een stevige opmars bezig. Wat veroorzaakt een burn-out? Wat kan je doen om andere mensen bij te staan die er middenin zitten? Hoe kan je jezelf wapenen en hoe herken je de eerste signalen? We nodigen dokter Luc Swinnen uit voor wat meer uitleg. Zijn boek '101 antwoorden op stress en burn-out' is geschreven voor mensen met én zonder ervaring.
Datum: 05-10-2017

Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen, is een ervaringsexpert op het gebied van crisissituaties. Tijdens deze ETION après-midi blikt hij terug op het parcous dat hij heeft afgelegd en licht hij toe hoe hij de rol van het Rode Kruis-Vlaanderen in de toekomst ziet. Gezien de problematiek van het dalend aantal actieve donoren nodigt hij ons allen nadien uit om ter plekke bloed te geven.

Digitalisering vraagt om mensgericht management
Datum: 10-10-2017

Op basis van het OAR principe (observatie, actie, resultaat) schudde toenmalig CEO Murielle Machiels de organisatiestructuur van de educatieve uitgeverij Plantyn door elkaar, stimuleerde ze sterk ownership en lanceerde ze het Happiness-programma. De resultaten waren uitstekend zowel op financieel als op menselijk vlak.

Het gestolde land. Een economische geschiedenis van België.
Datum: 16-10-2017
Staat de Belgische economie stil? Om die vraag goed te beantwoorden, moet men het verhaal van de afgelopen eeuw vertellen. Erik Buyst, gewoon hoogleraar economische geschiedenis KU Leuven, vertelt hoe politici, werkgevers en werknemers hebben gereageerd op de grote en kleine schokken van de geschiedenis. Danst België al honderd jaar op een slappe koord?
Datum: 24-10-2017

Erwin Van Osta was 29 toen hij in 1992 samen met twee partners de verlieslatende doe-het-zelfketen HUBO kocht. Een risico van formaat maar een kwarteeuw later staat hij aan het hoofd van een winstgevende en groeiende groep. Zijn verhaal van visie, durf en ondernemerschap hoort u tijdens de lunch op 24 oktober.

Economische vooruitblik op 2018
Datum: 15-11-2017

Wat brengt 2018? Onze eigen specialist Geert Janssens geeft de economische vooruitzichten. Managing director Chris Wuytens van Acerta Consult doet hetzelfde op het vlak van de arbeidsmarkt en HR-Trends. Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, gaat dieper in op de digitale revolutie en blikt vooruit op de economische en sociale impact ervan op onze samenleving.

Datum: 28-11-2017
Hoe ver staan we in de evolutie naar een systeem met gesloten kringstoffen waar productiemiddelen eeuwig herbruikt worden en waar geen afval meer bestaat? Twee CEO's vertellen op 28 november over de ontwikkelingen binnen hun bedrijf en sector.
De mobiliteit van de toekomst
Datum: 06-12-2017
Leasingbedrijven profileren zich meer en meer als mobiliteitsproviders en lijken klaar te zijn om een nieuwe rol te spelen. Erik Swerts licht toe hoe Alphabet inspeelt op de veranderingen in de mobiliteitsvraag van werknemers.
Social technologies in business
Datum: 13-12-2017
De digitale detox beweging is hipper dan ooit. Met haar boek 'Social Technologies in Business' geeft Isabel De Clercq tegengas en toont ze aan hoe sociale technologie medewerkers en organisaties positief verandert. Ze komt het boek zelf voorstellen tijdens een Light Lunch op 13 december.
Op zoek naar de ziel van de economie
Datum: 13-12-2017

In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Antoon Vandevelde waarin hij op zoek naar de grenzen van de economische rationaliteit. Op 13 december stelt hij zijn boek voor bij ETION.