Activiteiten

Is disruptie iets nieuws ? De Ageas case 2008-2017
Datum: 20-10-2017
Tijdens dit ETION-lunchgesprek vertelt Bart De Smet over het ontstaan en de evolutie van Ageas na de val van Fortis, over de strategische keuzes die het bedrijf nam, en over de nieuwe cultuur die het veranderingsproces mogelijk heeft gemaakt.
Rethinking the future of plastics
Datum: 25-10-2017

Als wereldwijde marktleider in ‘in mould labeling’ gaat Verstraete IML voluit voor duurzaam ondernemen. Al van bij het design wordt rekening gehouden met de levenscyclus van het plastic. Development manager Hans Huyghe licht tijdens deze Ondernemerstafel een tipje van de sluier op over hoe ze innovaties concreet toepassen.

Exclusief lunchgesprek over de toekomst van de farmaceutische industrie
Datum: 07-11-2017
Stef Heylen, de nieuwe CEO van het Belgische pharmabedrijf Janssen Pharma, deelt tijdens deze lunch zijn visie over de toekomst van de globale farmaceutische industrie en de rol van België hierin.
Innovatief ondernemerschap
Datum: 09-11-2017

Dat technologiepionier Cronos Groep in 25 jaar tijd uitgroeide van een éénmansbedrijf naar een groep met meer dan 200 bedrijven en 3.500 medewerkers, is niet in het minst te danken aan hun uniek model van innovatief ondernemerschap. Tijdens dit exclusief lunchgesprek legt bestuurder Dirk Deroost uit waarom dit model zo succesvol is.

Technologische innovaties toepassen
Datum: 09-11-2017

Aqtor! is actief in de technische orthopedie. Door het toepassen van nieuwe technologieën, zoals 3D-maatname en 3D-printing, kunnen ze het comfort van de patiënt aanzienlijk verbeteren. Hoe vind je de juiste partners om innovaties aan te reiken en hoe implementeer je deze snel in de praktijk? Filip Hoornaert, CEO Aqtor!, geeft je een unieke blik achter de schermen van idee tot realisatie.

Exclusief lunchgesprek
Datum: 14-12-2017
Hoe zal het globale betaalverkeer er in de toekomst uitzien? En welke rol kan een Belgisch bedrijf als Bancontact spelen? Kim Van Esbroeck, CEO bij Bancontact, geeft tijdens het ETION-Soudal Panoramagesprek op 14 december haar visie.
Datum: 15-03-2018

Umicore is een wereldwijde groep gefocust op materialentechnologie en recyclage. Het bedrijf haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit en spendeert het grootste deel van zijn onderzoeksbudgetten aan duurzame technologieën.

Datum: 05-06-2018

Vandeputte Safety is één van de leidende spelers in veiligheidsuitrusting in de EU. CEO Dirk Vandeputte volgde dit jaar Herman Van de Velde op als nationaal voorzitter van ETION.

Tijdens dit lunchgesprek geeft Dirk zijn visie op geëngageerd ondernemerschap en legt hij uit hoe ze dit in de praktijk brengen in zijn bedrijf.