Activiteiten

Is disruptie iets nieuws ? De Ageas case 2008-2017
Datum: 20-10-2017
Tijdens dit ETION-lunchgesprek vertelt Bart De Smet over het ontstaan en de evolutie van Ageas na de val van Fortis, over de strategische keuzes die het bedrijf nam, en over de nieuwe cultuur die het veranderingsproces mogelijk heeft gemaakt.
Datum: 24-10-2017

Erwin Van Osta was 29 toen hij in 1992 samen met twee partners de verlieslatende doe-het-zelfketen HUBO kocht. Een risico van formaat maar een kwarteeuw later staat hij aan het hoofd van een winstgevende en groeiende groep. Zijn verhaal van visie, durf en ondernemerschap hoort u tijdens de lunch op 24 oktober.

Datum: 24-10-2017

Steeds meer ondernemers willen hun medewerkers actiever betrekken bij de doelstellingen en (ook financieel) bij de resultaten van hun bedrijf. Maar hoe begin je hieraan? In een reeks van drie bijeenkomsten bespreek je deze en andere vragen met experts ter zake en wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers.

Rethinking the future of plastics
Datum: 25-10-2017

Als wereldwijde marktleider in ‘in mould labeling’ gaat Verstraete IML voluit voor duurzaam ondernemen. Al van bij het design wordt rekening gehouden met de levenscyclus van het plastic. Product Innovation manager Nico Van De Walle licht tijdens deze Ondernemerstafel een tipje van de sluier op over hoe ze innovaties concreet toepassen.

Hip & Happening
Datum: 26-10-2017

Ambachten zijn succesvoller dan ooit. Concepten die authenticiteit, creativiteit en maatwerk uitstralen zijn hip én happening. Maken de jonge ondernemers vandaag het verschil met hun aanpak en (de combinatie van) concepten?

Zo’n 10 jaar geleden opende het eerste Café Costume, een gezellige plaats waar je terecht kan voor een op maat gemaakt kostuum met een eigentijdse touch. Bruno Van Gils, CEO en derde generatie binnen de kleermakersfamilie Van Gils runt het bedrijf samen met zijn 2 nichten.

Hoe succesvol zakendoen in het buitenland?
Datum: 07-11-2017
Wanneer je als ondernemer naar het buitenland trekt met je producten of productie, word je geconfronteerd met heel wat vragen. Wat zijn de risico’s en hoe zorg ik dat ze niet te groot worden? Hoe ga ik om met cultuurverschillen? Hoe begin ik eraan om een nieuwe markt te veroveren? Kan ik ook actief worden in minder evidente landen? Op deze vragen bieden we je samen met experten en ervaren ondernemers een antwoord in deze vierdelige themagroep.
Exclusief lunchgesprek over de toekomst van de farmaceutische industrie
Datum: 07-11-2017
Stef Heylen, de nieuwe CEO van het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica, deelt tijdens deze lunch zijn visie over de toekomst van de globale farmaceutische industrie en de rol van België hierin.
Innovatief ondernemerschap
Datum: 09-11-2017

Dat technologiepionier Cronos Groep in 25 jaar tijd uitgroeide van een éénmansbedrijf naar een groep met meer dan 200 bedrijven en 3.500 medewerkers, is niet in het minst te danken aan hun uniek model van innovatief ondernemerschap. Tijdens dit exclusief lunchgesprek legt bestuurder Dirk Deroost uit waarom dit model zo succesvol is.

Technologische innovaties toepassen
Datum: 09-11-2017

Aqtor! is actief in de technische orthopedie. Door het toepassen van nieuwe technologieën, zoals 3D-maatname en 3D-printing, kunnen ze het comfort van de patiënt aanzienlijk verbeteren. Hoe vind je de juiste partners om innovaties aan te reiken en hoe implementeer je deze snel in de praktijk? Filip Hoornaert, CEO Aqtor!, geeft je een unieke blik achter de schermen van idee tot realisatie.

Economische vooruitblik op 2018
Datum: 15-11-2017

Wat brengt 2018? Onze eigen specialist Geert Janssens geeft de economische vooruitzichten. Managing director Chris Wuytens van Acerta Consult doet hetzelfde op het vlak van de arbeidsmarkt en HR-Trends. Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, gaat dieper in op de digitale revolutie en blikt vooruit op de economische en sociale impact ervan op onze samenleving.

19 inzichten in leiderschap
Datum: 16-11-2017

Op 16 november stelt Jesse Segers (Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School) het boek ‘De kleren van de leider’ voor. Hierin heeft hij het samen met Koen Marichal in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Wat brengt 2018 op vlak van economie en HR?
Datum: 20-11-2017

Wat brengt 2018? Onze eigen specialist Geert Janssens geeft de economische vooruitzichten. Managing director Chris Wuytens van Acerta Consult doet hetzelfde op het vlak van de arbeidsmarkt en HR-Trends. Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, gaat dieper in op de digitale revolutie en blikt vooruit op de economische en sociale impact ervan op onze samenleving.