Activiteiten

Après-midi met Piet Colruyt en Steven Serneels
Datum: 24-04-2017

Kunnen ondernemers de wereld redden? Die vraag staat centraal in 'Allemaal sociaal 3.0', een inspirerend boek over het maatschappelijk model van de toekomst. Een model waarin vooruitstrevende bedrijven samen met gedreven sociaal ondernemers het voortouw nemen, gefaciliteerd door de overheid. 

Datum: 24-04-2017

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond: het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

exclusief lunchgesprek met Acerta rond flexibele verloning
Datum: 25-04-2017

Wie succesvol onderneemt heeft ook aandacht voor de meest optimale inzet van het talent van medewerkers. Ook flexibiliteit integreren in elke job heeft een positief effect op motivatie en productiviteit. Maar waar leg je als werkgever de grens in het tegemoet komen aan individuele behoeften?

Chris Wuytens, Managing Director Acerta Consult, bespreekt de trends op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent en verhoog je de betrokkenheid van werknemers?

Datum: 25-04-2017

Een boek én een bedrijfsbezoek, twee-in-één dus. Bij Dewilde Engeneering zijn we samen met Jochanan Eynikel op bezoek om het jaarthema 'robotisering' aan de praktijk te toetsen.

Datum: 26-04-2017


Omar Mohout
ontsluiert de boeiende wereld van startups en geeft een uitgebreid overzicht van het landschap in België. Hij geeft een antwoord op de vraag wat startups nu precies zijn en waar ze vandaan komen. Niet alleen voor iedereen die te maken heeft of geïnteresseerd is in startups, maar ook voor zij die willen weten in welke richting de economie evolueert.

Binnenkijken bij bedrijven in verandering
Datum: 27-04-2017

Bedrijven moeten zich in deze tijden van disruptie steeds wendbaarder opstellen. Vaak kan dat niet zonder interne verandering. Organisaties veranderen namelijk pas wanneer de mensen erin veranderen. Soms heel fundamenteel. Dat noemen we transformatie

De toekomst van de haven van Antwerpen
Datum: 04-05-2017

Op 1 januari 2017 startte Jacques Vandermeiren als nieuwe CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. De haven van Antwerpen kan al jaren na elkaar mooie groeicijfers voorleggen, maar dit betekent volgens Vandermeiren niet dat het tijd is om op de lauweren te gaan rusten.

Hoe zorg je voor blijvend ondernemerschap in je organisatie?
Datum: 04-05-2017

Jo Van Biesbroeck, tot 2015 actief als Chief Strategy Officer bij AB InBev, is nu operationeel manager bij voetbalclub RSC Anderlecht. Schuif op 4 mei met hem mee aan tafel. Voorafgaand aan het lunchgesprek is er voor wie wil een rondleiding in het Constant Vanden Stockstadion.

Artificiële intelligentie en industrie 4.0
Datum: 11-05-2017

We zijn er ons allemaal in min of meerdere mate van bewust dat er massaal gegevens worden verzameld. Maar wat gebeurt er met deze big data? Door aan datamining te doen, kan je razendsnel inspelen op klantwensen.  Artificiële intelligentie gebruikt big data als de sleutel tot proces- en productoptimalisatie. 

Van je passie je beroep maken. Klinkt goed, niet?
Datum: 11-05-2017

Toch is het niet vanzelfsprekend om van dat ‘vuur’ een professioneel succesverhaal te smeden. Passie is hevig, maar ook moeilijk te temmen …

Vier verrassende talenten uit de modesector gingen er wél helemaal voor, en vertellen ons op donderdag 11 mei hoe zij zich vastbeten om niet meer te lossen. Hoe ze koortsig van start gingen, wat ze gaandeweg leerden en waar ze morgen nog op mikken.

Toonaangevend ondernemerschap
Datum: 16-05-2017

Piano’s Maene is één van die familiebedrijven waar sterke waarden centraal staan. Passie, kwaliteit, integriteit, traditie én innovatie zijn de drijfveren achter hun muzikale missie.

Na meer dan 75 jaar telt het familiebedrijf zo meer dan 50 medewerkers, werd het benoemd tot officiële hofleverancier en groeide het uit tot één van de grootste pianobedrijven van Europa, met een eigen pianomuseum, wereldvermaard atelier en 5 belevingscentra/winkels in België.

Datum: 16-05-2017

Steeds meer ondernemers willen hun medewerkers actiever betrekken bij de doelstellingen en (ook financieel) bij de resultaten van hun bedrijf. Maar hoe begin je hieraan? Is er een duidelijk wettelijk kader? Welke organisatorische aspecten komen hier bij kijken? En zijn er voorbeelden van bedrijven in ons land die al successen boekten met participatief ondernemen?