Activiteiten

We the Owners
Datum: 23-01-2017

Op maandag 23 januari 2017 organiseert ETION Antwerpen-Mechelen haar nieuwjaarsevent.

We gaan dit jaar voor het ‘avondje-uit’ gevoel en nemen u mee naar Utopolis Mechelen voor de documentaire ‘We the owners’.  Wat als medewerkers eigenaars worden? In the US of A(mazing) lukt dat alvast, maar daar kan zo goed als alles. Hoever kunnen wij daar in gaan? Na de filmvoorstelling volgt een live getuigenis.

We the owners
Datum: 24-01-2017

We gaan dit jaar voor het ‘avondje-uit’ gevoel en nemen u mee naar Kinepolis Gent voor de documentaire ‘We the owners’.  Wat als medewerkers eigenaars worden? In the US of A(mazing) lukt dat alvast, maar daar kan zo goed als alles. Hoever kunnen wij daar in gaan? Na de filmvoorstelling volgt een live getuigenis.

We sluiten de avond feestelijk af met een walking dinner.

We the owners
Datum: 25-01-2017

We gaan dit jaar voor het ‘avondje-uit’ gevoel en nemen u mee naar Cityscoop in Roeselare voor de documentaire ‘We the owners’

Wat als medewerkers eigenaars worden? In the US of A(mazing) lukt dat alvast, maar daar kan zo goed als alles. Hoever kunnen wij daar in gaan?

Datum: 26-01-2017

Soudal zet samen met ETION zijn panoramaverdieping van de researchtoren open voor een reeks gesprekken met topondernemers. Tijdens deze Soudal-panoramagesprekken, elk seizoen, vier maal per jaar, werpt een visionair topondernemer een panoramische blik op een ondernemersthema.

We the Owners
Datum: 26-01-2017
Een avond met veel ruimte voor ontmoeting, een inleiding door Nic Balthazar en de film 'We the Owners' over werknemers die mede-eigenaars zijn. We heffen graag het glas met jou op 26 januari 2017 in Leuven!
Datum: 31-01-2017

Uit onderzoek blijkt dat leiders aan de top cruciaal zijn voor organisaties op weg naar zelfsturing. Tijdens deze workshop verkennen Flanders Synergy en Antwerp Management School samen met jou de 'new deal'voor leiders in zelfsturende organisaties. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten en tools die deze verandering helpen realiseren.

Datum: 01-02-2017

De Oosterweelverbinding, het project om de Antwerpse Ring te sluiten, is al bijna 20 jaar onderwerp van discussie. Alexander D'Hooghe, architect, stedenbouwkundige en hoogleraar Ruimtelijke Ordening aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit MIT, werd een half jaar geleden door de Vlaamse regering benoemd tot intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring.

D'Hooghe krijgt twee jaar de tijd om een plan te ontwikkelen. Daarin toont hij zich alvast bijzonder ambitieus.

Help ik word geleefd
Datum: 01-02-2017

Wanneer je chronisch tegen deadlines aanholt, zit je voortdurend in de vecht-vlucht relatie. Je vliegt van het ene op het ander, probeert te multitasken maar in feite word je alleen maar inefficiënter. Je krijgt steeds meer het gevoel dat je geleefd wordt

Netwerken en genieten in een prachtig kader
Datum: 03-02-2017
Kom ook dit jaar naar hét Kempense netwerkmoment van het jaar. Meer dan 500 ondernemers zakken elk jaar af naar het Paterspand in Turnhout om te netwerken en te genieten in een prachtig kader. Schrijf je alvast in.
Datum: 06-02-2017

Meer dan ooit bepalen externe omstandigheden het succes van jouw onderneming. Toekomstdenken wordt dan ook een kerncompetentie voor de bedrijfsleiding. Deze cyclus doet je op gestructureerde wijze nadenken over de toekomst van jouw bedrijf. In een exclusieve groep verwerf je nieuwe inzichten, maak je bedrijfseigen oefeningen en wissel je ervaringen uit in vertrouwelijke sfeer.

Datum: 06-02-2017

De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen werd bekend door zijn Cosmopolitan Chicken Project. Door sommige wordt hij de nieuwe Leonardo Da vinci genoemd. Iemand die werkt op het snijpunt van wetenschap en kunst, en die samenwerkt met wetenschappers uit verschillende disciplines, met de wereldgezondheidsorganisatie en het wereldvoedselagentschap.

Datum: 09-02-2017

Onlangs sleepte Vyncke, de bouwer van biomassaketels, de onderscheiding ‘Onderneming van het jaar 2016’ in de wacht. Deze bekroning is niet in het minst te danken aan de manier waarop het Harelbeekse familiebedrijf internationale groei weet te realiseren zonder in te boeten aan authenticiteit. Tijdens dit lunchgesprek licht CEO Peter Vyncke de belangrijkste factoren achter dit succesverhaal toe.