Activiteiten

19 inzichten in leiderschap
Datum: 28-09-2017

Op 28 september stelt Koen Marichal (Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School) het boek ‘De kleren van de leider’ voor. Hierin heeft hij het in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Ambacht, terroir & passie
Datum: 28-09-2017
Sinds de jaren 70 groeide het familiebedrijf Dierendonck uit tot een gerenommeerde slagersgroep waar ook sterrenrestaurants en topchefs vol van zijn.Ambacht, terroir & passie dus, we horen het op 28 september van Hendrik Dierendonck zélf, al proevend.
Van logistiek speler naar omnichannel activatie partner
Datum: 28-09-2017

BD myShopi is een internationaal marketing en logistiek bedrijf. CCO Tim De Witte geeft zijn visie op de hele omwenteling van een logistiek bedrijf naar een betrouwbare partner in logistiek, media en marketing. En deelt zijn verwachtingen rond de activatie van consumenten in de toekomst.

Over het belang van zintuigen...
Datum: 29-09-2017

Haystack is marktleider in product- en marktoptimalisatie. Het biedt vernieuwende methodes en vooruitstrevende technieken aan in marktonderzoek en is gespecialiseerd in zowel sensorisch onderzoek als shopperonderzoek. Tijdens het bedrijfsbezoek op 29 september krijg je zelf de kans om te kijken, horen, proeven, ruiken en voelen wat Haystack doet. 

101 antwoorden op stress en burn-out
Datum: 04-10-2017
Burn-out is de laatste jaren helaas aan een stevige opmars bezig. Wat veroorzaakt een burn-out? Wat kan je doen om andere mensen bij te staan die er middenin zitten? Hoe kan je jezelf wapenen en hoe herken je de eerste signalen? We nodigen dokter Luc Swinnen uit voor wat meer uitleg. Zijn boek '101 antwoorden op stress en burn-out' is geschreven voor mensen met én zonder ervaring.
Digitalisering vraagt om mensgericht management
Datum: 10-10-2017

Op basis van het OAR principe (observatie, actie, resultaat) schudde toenmalig CEO Murielle Machiels de organisatiestructuur van de educatieve uitgeverij Plantyn door elkaar, stimuleerde ze sterk ownership en lanceerde ze het Happiness-programma. De resultaten waren uitstekend zowel op financieel als op menselijk vlak.

Integratie bij overname
Datum: 11-10-2017
Fides Petfood is specialist in private label honden- en kattenvoeding en maakt deel uit van de snelgroeiende familiale bedrijvengroep 'Group Depre'. De groep ken een actief overnamebeleid, waarbij een goeie aansturing en integratie cruciaal blijkt. Dirk Buysse, groeps-CEO, en Peter Vanwalleghem, operations manager, delen met ons hun visie en ervaringen daarbij.
Het gestolde land. Een economische geschiedenis van België.
Datum: 16-10-2017
Staat de Belgische economie stil? Om die vraag goed te beantwoorden, moet men het verhaal van de afgelopen eeuw vertellen. Erik Buyst, gewoon hoogleraar economische geschiedenis KU Leuven, vertelt hoe politici, werkgevers en werknemers hebben gereageerd op de grote en kleine schokken van de geschiedenis. Danst België al honderd jaar op een slappe koord?
Wie volgt Dienstenthuis Turnhout op?
Datum: 18-10-2017
Welke Kempense onderneming zette zich in 2017 op de kaart door zijn focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving? Kom het op 18 oktober te weten tijdens de uitreiking van de Kempenaar 2017. Trendwatcher Stefaan Vandist zet er een aantal nieuwe richtinggevende innovaties in de kijker die een impact hebben op uw onderneming.
Europa’s grootste productie-eenheid blijft groeien
Datum: 19-10-2017

Met een productie van meer dan 1 miljoen inspuitbare geneesmiddelen per dag is de vestiging in Puurs de grootste Europese productie-eenheid van Pfizer. Tijdens het bedrijfsbezoek op 16 oktober licht managing director Luc Van Steenwinkel het geheim achter deze indrukwekkende cijfers toe en gaat hij dieper in op de uitdagingen voor de sector in België.

Is disruptie iets nieuws ? De Ageas case 2008-2017
Datum: 20-10-2017
Tijdens dit ETION-lunchgesprek vertelt Bart De Smet over het ontstaan en de evolutie van Ageas na de val van Fortis, over de strategische keuzes die het bedrijf nam, en over de nieuwe cultuur die het veranderingsproces mogelijk heeft gemaakt.
Datum: 24-10-2017

Steeds meer ondernemers willen hun medewerkers actiever betrekken bij de doelstellingen en (ook financieel) bij de resultaten van hun bedrijf. Maar hoe begin je hieraan? In een reeks van drie bijeenkomsten bespreek je deze en andere vragen met experts ter zake en wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers.