Activiteiten

Datum: 07-03-2017

De tijd van klassieke sales force is voorbij. Klanten leven mobiel en online en willen op maat benaderd worden. Traditionele verkoop met salesteams en salesmanagers wordt de uitzondering. Daarom moeten de taken van sales, marketing en customer service hertekend worden. Marketing automation en moderne CRM-tools zijn daarbij noodzakelijk.

Waarom iedereen wil werken voor Google, Tesla en Facebook
Datum: 07-03-2017

Met 'Werken aan merken' schreef Jan Denys het eerste Nederlandstalige basiswerk over employer branding.

Wat is 'employer branding'? En waarom wordt een aantrekkelijk employer brand steeds belangrijker? Is Torfs echt de beste werkgever? En is hij ook de aantrekkelijkste? Dat zijn slechts vier vragen waarop 'Werken aan merken' antwoordt.
Change management
Datum: 09-03-2017

‘Observeren, kijken en luisteren’. Zo pakt Paul Lembrechts zijn taak als CEO van de VRT sinds februari 2016 aan. Van opleiding dierenarts en met een achtergrond als radiopresentator, marketeer en  topfuncties in de bankwereld combineert hij alle opgedane ervaring om nu bij de VRT een groot veranderingsproces in goede banen te leiden.

Balans tussen respect en vermarkten
Datum: 14-03-2017

'Privacy niet belangrijk vinden omdat je niets te verbergen hebt, is hetzelfde als niet geven om vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt.' (E. Snowden)

Basisinkomen
Datum: 16-03-2017

Elke maand een vast bedrag op uw rekening zonder er iets voor te moeten doen? De idee van een universeel en onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen wint aan populariteit. Maar is het ook realistisch idee? Geert Janssens (hoofdeconoom ETION) publiceerde onlangs een inspiratienota waarin hij de parameters van het debat rond het basisinkomen verkent.

Tijdens dit lunchgesprek gaat hij hierover in gesprek Roland Duchâtelet (bestuurder Melexis). 

Datum: 21-03-2017

In 2015 leverde intrion, gespecialiseerd in industriële automatisering, het nieuwe hoogbouwmagazijn voor Colruyt in Ollignies (Ath/Lessines) op. Ga op 21 maart mee op bedrijfsbezoek met ETION Brabant-Brussel onder de deskundige begeleiding van Gerard Paulussen, CEO van intrion en realisator van dit project.

Een panelgesprek met Dirk Vyncke, Yvan Van de Cloot en John Vandaele
Datum: 22-03-2017

Durft er iemand na Brexit, Trump en de revival van nationalistische partijen in Europa het nog openlijk op te nemen voor vrijhandel en globalisering? De stelling dat globalisering enkel een elite ten goede komt, pakt bij steeds grotere groepen in de samenleving verf. Ook de Europese eenmakingsgedachte met als hoeksteen het vrij verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen, staat stevig onder druk.

Kwetsbaar leiderschap
Datum: 28-03-2017

Durabrik, een bouwbedrijf met een passie voor mensen. Het wil een thuis bouwen voor haar klanten en een thuis zjjn voor de meer dan 200 werknemers.

Wat bindt ons? Waar staan we samen voor?
Deze (letterlijke) ontdekkingstocht was de basis van de Rosie-waarden. Rosie komt tot leven in een bedrijfscultuur die oog wil hebben voor persoonlijke ontwikkeling en zichzelf zijn. Naast de vele initiatieven, opleidingen en teambuildings wordt deze unieke cultuur ook zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld wandelpad Camino. 

Datum: 28-03-2017

ETION, Consilio-Partners en Clairfield Benelux nodigen u graag uit voor een exclusief dinergesprek met Minister Johan Van Overtveldt op dinsdag 28 maart rond de rol van de banken in het economisch weefsel van de Belgische / Vlaamse KMO’s.

ETION jongeren
Datum: 29-03-2017

Trendwolves omschrijft zich als ‘full service trend & marketing agency’ dat bedrijven ‘future proof’ maakt. Maar wat houdt die ‘future’ juist in?

Welke trends komen op ons af? Zullen de fysieke winkels écht verdwijnen? Blijkt virtual reality een top of een flop? Rijdt onze auto ons binnen enkele jaren naar het werk, terwijl wij rustig de krant lezen? Of loopt het allemaal niet zo’n vaart?

Lina Juvens, trendwatcher bij Trendwolves, brengt de belangrijkste evoluties die we mogen verwachten op de retailmarkt.

Datum: 30-03-2017

Werkgevers en artsen debatteren rond verzuim

Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd, vol energie en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of om verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?

Tijdens het dinergesprek worden meerdere cases vanuit verschillende standpunten belicht. onder leiding van een tafelmoderator kunnen onderling ervaringen uitgewisseld worden tussen werkgevers, arbeidsgeneesheren en controleartsen. 

Datum: 18-04-2017

Bert Baeck is medeoprichter en CEO van het IT-bedrijf D-square-TrendMiner uit Hasselt. Hij werd vorig jaar de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. TrendMiner is een softwarebedrijf dat gepatenteerde Big Data zoektechnologie heeft ontwikkeld voor de procesindustrie op basis van patroonherkenning en machine learning. Het bedrijf telt 30 medewerkers en heeft kantoren in België (HQ), Nederland, Duitsland en recentelijk ook in Houston.