Activiteiten

Iedereen robot?
Datum: 11-09-2017

Op 11 september 2017 houdt ETION zijn derde jaarlijkse Forum voor leden en stakeholders. Het thema van dit jaar is de impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving.

Datum: 18-09-2017
ETION Kempen nodigt je uit voor een lunchgesprek met Prof. Dr. Ir. Hugo De Man over “The Internet of Things”.
Datum: 20-09-2017

In deze workshop verkennen Flanders Synergy en Antwerp Management School samen met jou de 'new deal' voor de leiders van verandering in zelfsturende organisaties. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten en je gaat zelf aan de slag met tools die deze verandering helpen realiseren.

Culture Club – Culture Clash – Culture Cloud
Datum: 20-09-2017

Waar beter dan óp een sportveld voel je het belang van cultuur, samenspel en teamspirit?
Voor ons openingsevent trekken we naar de internationale zaal van Knack Volley Roeselare, voor een cultuurmatch in 3 sets.
Met aan de opslag ons nieuwbakken bestuursduo, voorzitter Toon Bossuyt (BOSS Paints) & vice-voorzitter Liesbeth Benoit (Altior):

Datum: 20-09-2017

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Ambacht, terroir & groei
Datum: 28-09-2017

“Beenhouwer zijn is een ambacht. Dierendonck combineert de vakkundigheid van vandaag met de kwaliteit van vroeger.” zo zegt Hendrik Dierendonck het zelf.

19 inzichten in leiderschap
Datum: 28-09-2017

Op 28 september stellen Koen Marichal en Jesse Segers (Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School) hun boek ‘De kleren van de leider’ voor. Hierin hebben ze het in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Van logistiek speler naar omnichannel activatie partner
Datum: 28-09-2017

BD myShopi is een internationaal marketing en logistiek bedrijf. CCO Tim De Witte geeft zijn visie op de hele omwenteling van een logistiek bedrijf naar een betrouwbare partner in logistiek, media en marketing. En deelt zijn verwachtingen rond de activatie van consumenten in de toekomst.

Over het belang van zintuigen...
Datum: 29-09-2017

Haystack is marktleider in product- en marktoptimalisatie. Het biedt vernieuwende methodes en vooruitstrevende technieken aan in marktonderzoek en is gespecialiseerd in zowel sensorisch onderzoek als shopperonderzoek. Tijdens het bedrijfsbezoek op 29 september krijg je zelf de kans om te kijken, horen, proeven, ruiken en voelen wat Haystack doet. 

101 antwoorden op stress en burn-out
Datum: 04-10-2017
Burn-out is de laatste jaren helaas aan een stevige opmars bezig. Wat veroorzaakt een burn-out? Wat kan je doen om andere mensen bij te staan die er middenin zitten? Hoe kan je jezelf wapenen en hoe herken je de eerste signalen? We nodigen dokter Luc Swinnen uit voor wat meer uitleg. Zijn boek '101 antwoorden op stress en burn-out' is geschreven voor mensen met én zonder ervaring.
Datum: 05-10-2017

Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen, is een ervaringsexpert op het gebied van crisissituaties. Tijdens deze ETION après-midi blikt hij terug op het parcous dat hij heeft afgelegd en licht hij toe hoe hij de rol van het Rode Kruis-Vlaanderen in de toekomst ziet. Gezien de problematiek van het dalend aantal actieve donoren nodigt hij ons allen nadien uit om ter plekke bloed te geven.

Digitalisering vraagt om mensgericht management
Datum: 10-10-2017

Op basis van het OAR principe (observatie, actie, resultaat) schudde toenmalig CEO Murielle Machiels de organisatiestructuur van de educatieve uitgeverij Plantyn door elkaar, stimuleerde ze sterk ownership en lanceerde ze het Happiness-programma. De resultaten waren uitstekend zowel op financieel als op menselijk vlak.