Activiteiten

Datum: 28-03-2017

ETION, Consilio-Partners en Clairfield Benelux nodigen u graag uit voor een exclusief dinergesprek met Minister Johan Van Overtveldt op dinsdag 28 maart rond de rol van de banken in het economisch weefsel van de Belgische / Vlaamse KMO’s.

Kwetsbaar leiderschap
Datum: 28-03-2017

Durabrik, een bouwbedrijf met een passie voor mensen. Het wil een thuis bouwen voor haar klanten en een thuis zijn voor de meer dan 200 werknemers.

Wat bindt ons? Waar staan we samen voor?
Deze (letterlijke) ontdekkingstocht was de basis van de Rosie-waarden. Rosie komt tot leven in een bedrijfscultuur die oog wil hebben voor persoonlijke ontwikkeling en zichzelf zijn. Naast de vele initiatieven, opleidingen en teambuildings wordt deze unieke cultuur ook zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld wandelpad Camino. 

ETION jongeren
Datum: 29-03-2017

Trendwolves omschrijft zich als ‘full service trend & marketing agency’ dat bedrijven ‘future proof’ maakt. Maar wat houdt die ‘future’ juist in?

Welke trends komen op ons af? Zullen de fysieke winkels écht verdwijnen? Blijkt virtual reality een top of een flop? Rijdt onze auto ons binnen enkele jaren naar het werk, terwijl wij rustig de krant lezen? Of loopt het allemaal niet zo’n vaart?

Lina Juvens, trendwatcher bij Trendwolves, brengt de belangrijkste evoluties die we mogen verwachten op de retailmarkt.

Datum: 30-03-2017

Werkgevers en artsen debatteren rond verzuim

Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd, vol energie en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of om verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?

Tijdens het dinergesprek worden meerdere cases vanuit verschillende standpunten belicht. Onder leiding van een tafelmoderator kunnen onderling ervaringen uitgewisseld worden tussen werkgevers, arbeidsgeneesheren en controleartsen. 

Datum: 18-04-2017

Bert Baeck is medeoprichter en CEO van het IT-bedrijf D-square-TrendMiner uit Hasselt. Hij werd vorig jaar de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. TrendMiner is een softwarebedrijf dat gepatenteerde Big Data zoektechnologie heeft ontwikkeld voor de procesindustrie op basis van patroonherkenning en machine learning. Het bedrijf telt 30 medewerkers en heeft kantoren in België (HQ), Nederland, Duitsland en recentelijk ook in Houston.

Datum: 24-04-2017

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond: het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Après-midi met Piet Colruyt en Steven Serneels
Datum: 24-04-2017

Kunnen ondernemers de wereld redden? Die vraag staat centraal in 'Allemaal sociaal 3.0', een inspirerend boek over het maatschappelijk model van de toekomst. Een model waarin vooruitstrevende bedrijven samen met gedreven sociaal ondernemers het voortouw nemen, gefaciliteerd door de overheid. 

Datum: 25-04-2017

Een boek én een bedrijfsbezoek, twee-in-één dus. Bij Dewilde Engeneering zijn we samen met Jochanan Eynikel op bezoek om het jaarthema rond robotisering aan de praktijk te toetsen.

exclusief lunchgesprek met Acerta rond flexibele verloning
Datum: 25-04-2017

Wie succesvol onderneemt heeft ook aandacht voor de meest optimale inzet van het talent van medewerkers. Ook flexibiliteit integreren in elke job heeft een positief effect op motivatie en productiviteit. Maar waar leg je als werkgever de grens in het tegemoet komen aan individuele behoeften?

Chris Wuytens, Managing Director Acerta Consult, bespreekt de trends op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent en verhoog je de betrokkenheid van werknemers?

Datum: 26-04-2017


Omar Mohout
ontsluiert de boeiende wereld van startups en geeft een uitgebreid overzicht van het landschap in België. Hij geeft een antwoord op de vraag wat startups nu precies zijn en waar ze vandaan komen. Niet alleen voor iedereen die te maken heeft of geïnteresseerd is in startups, maar ook voor zij die willen weten in welke richting de economie evolueert.

Binnenkijken bij bedrijven in verandering
Datum: 27-04-2017

Bedrijven moeten zich in deze tijden van disruptie steeds wendbaarder opstellen. Vaak kan dat niet zonder interne verandering. Organisaties veranderen namelijk pas wanneer de mensen erin veranderen. Soms heel fundamenteel. Dat noemen we transformatie

De toekomst van de haven van Antwerpen
Datum: 04-05-2017

Op 1 januari 2017 startte Jacques Vandermeiren als nieuwe CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. De haven van Antwerpen kan al jaren na elkaar mooie groeicijfers voorleggen, maar dit betekent volgens Vandermeiren niet dat het tijd is om op de lauweren te gaan rusten.