Activiteiten

vrouwelijk ondernemerschap in een internationaal bedrijf
Datum: 29-05-2017

Pascale Van Damme, managing director Dell EMC BeLux , is op 29 mei te gast tijdens een Après-Midi bij ETION Oost-Vlaanderen.

Datum: 31-05-2017

Opnieuw pitchen drie jonge starters hun unieke en gedurfde ondernemersverhaal. Ontembaar & out of the box: Wannes Vanspranghe (Around Media), Tim Clauwaert (INTUO) en Dave Vanhove (3id Printing).

Datum: 31-05-2017

Deze belevingstrip heeft een sterke economische inslag met bezoeken aan de Londense City en de East side. Tijdens gesprekken met experts staan we uitgebreid stil bij de gevolgen van Brexit zowel op het vlak van handel als investeringsdynamiek.  In deze culturele metropool is er uiteraard ook ruimschoots de tijd voor ontspanning en recreatie. Enkele hoogstaande culinaire momenten lenen zich uitstekend voor gezellige gesprekken en ervaringsuitwisseling.   

Ondernemen in het buitenland
Datum: 02-06-2017

Tijdens dit lunchgesprek op de achtste verdieping van het Zenith-gebouw, met zicht over Brussel, vertelt Claire Tillekaerts, CEO Flanders Investment & Trade, over wat haar drijft. En natuurlijk over hoe Flanders Investment & Trade ook u kan helpen ondernemen in het buitenland.

Wel opgeladen, niet opgebrand.
Datum: 07-06-2017

Onze persoonlijke energie is onze kostbaarste hulpbron om ons leven zin en betekenis te geven. Die energie is duurzaam en hernieuwbaar, maar enkel als we er op een goede manier mee omgaan. In deze workshop reiken we pragmatische adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. 

Kom je op 15 juni samen met ETION de zomer inzetten?
Datum: 15-06-2017

Op 15 juni organiseren de ETION-jongeren weerom een TAPAS! om duimen en vingers bij af te likken. Met als voorprogramma dit jaar een echte 'Spaanse tapas'-kookworkshop. Nodig gerust je partner, collega’s en zakenrelaties uit om samen met hen te genieten van een culinaire avond in Spaanse sfeer. En wie weet, win je een ballonvaart en bewonder jij op een mooie dag de Kempen vanuit de lucht…

Van een lineaire naar een circulaire economie
Datum: 15-06-2017

Tijdens het bedrijfsbezoek aan de site te Doel neemt plant manager Daniel Dirickx ons mee achter de schermen van de roosterovens en wervelbedovens waarmee huishoudelijk restafval, bedrijfsafval en slib worden omgezet in hoogkwalitatieve stoom en stroom. We komen ook meer te weten over het onnovatieve project ‘ECLUSE’, een industrieel stoomnetwerk dat Vlaanderen een emissiebesparing van 100 000 ton CO2 per jaar zal opleveren.

The World of Tomorrow
Datum: 16-06-2017

Tijdens het 16de Slotfeest van ETION Brabant-Brussel werpen we samen met drie experten een blik op de toekomst. Laat je tijdens deze feestelijke afsluiter van het werkjaar meeslepen door aangenaam gezelschap, culinaire verwennerijen en de warme sfeer die je van ETION gewoon bent! Schrijf in vóór 31 mei 2017 en maak kans op een weekend naar Berlijn voor 2 personen, aangeboden door Omnia Travel!

Onvoorziene omstandigheden
Datum: 16-06-2017

Het zomerfeest in Oost-Vlaanderen kent dit jaar een onverwacht verloop. Op 16 juni zal u de kans krijgen om in gesprek te gaan met een aantal mensen die u vertellen over de onverwachte wendingen in hun leven en hoe ze daarmee om gingen.

Datum: 20-06-2017

Werken in de fastfoodsector werd lang geassocieerd met slechtbetaalde en demotiverende hamburgerjobs. Sabine Gekiere, HR-manager bij McDonalds vertelt over hoe de fastfoodketen voluit heeft gekozen voor een beleid dat inzet op het ontwikkelen van competenties.

ETION Zomerfeest West-Vlaanderen
Datum: 21-06-2017

ETION West-Vlaanderen zet op 21 juni de zomer in met het allereerste ETION Feel Good Festival! Een boho-chic tuinfeest vol positieve werkenergie, met als kasteelheer (voor de laatste keer) de uittredend voorzitter Luc Vermeersch.

Datum: 28-06-2017

Op 28 juni trekt ETION een dag naar Nederland om er meer te leren over e-commerce en nieuwe logistiek. We bezoeken een jonge Nederlandse webshop, lunchen met de Lead International van Bol.com en trekken nadien naar een pakketsorteercentrum van PostNL.