Activiteiten

Datum: 28-06-2017

Op 28 juni trekt ETION een dag naar Nederland om er meer te leren over e-commerce en nieuwe logistiek. We bezoeken een jonge Nederlandse webshop, lunchen met de Lead International van Bol.com en trekken nadien naar een pakketsorteercentrum van PostNL.

Gezellig de vakantie inzetten met de ETION Jongeren!
Datum: 13-07-2017

Na een succesvolle eerste editie in december, organiseren de ETION Jongeren opnieuw een informeel ‘samenkommomentje’! Onder de noemer BAR@ Summer Edition zetten we op donderdag 13 juli het zomerverlof samen in en dat in de zelfpluktuin ‘PurFruit’ in Oeselgem.

Iedereen robot?
Datum: 11-09-2017

Op 11 september 2017 houdt ETION zijn derde jaarlijkse Forum voor leden en stakeholders. Het thema van dit jaar is de impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving.

Datum: 20-09-2017

In deze workshop verkennen Flanders Synergy en Antwerp Management School samen met jou de 'new deal' voor de leiders van verandering in zelfsturende organisaties. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten en je gaat zelf aan de slag met tools die deze verandering helpen realiseren.

Datum: 20-09-2017

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Van logistiek speler naar omnichannel activatie partner
Datum: 28-09-2017

BD myShopi is een internationaal marketing en logistiek bedrijf. CCO Tim De Witte geeft zijn visie op de hele omwenteling van een logistiek bedrijf naar een betrouwbare partner in logistiek, media en marketing. En deelt zijn verwachtingen rond de activatie van consumenten in de toekomst.

19 inzichten in leiderschap
Datum: 28-09-2017

Op 28 september stellen Koen Marichal en Jesse Segers (Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School) hun boek ‘De kleren van de leider’ voor. Hierin hebben ze het in alle openheid over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties. Het boek zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Over het belang van zintuigen...
Datum: 29-09-2017

Haystack is marktleider in product- en marktoptimalisatie. Het biedt vernieuwende methodes en vooruitstrevende technieken aan in marktonderzoek en is gespecialiseerd in zowel sensorisch onderzoek als shopperonderzoek. Tijdens het bedrijfsbezoek op 29 september krijg je zelf de kans om te kijken, horen, proeven, ruiken en voelen wat Haystack doet. 

Datum: 05-10-2017

Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen, is een ervaringsexpert op het gebied van crisissituaties. Tijdens deze ETION après-midi blikt hij terug op het parcous dat hij heeft afgelegd en licht hij toe hoe hij de rol van het Rode Kruis-Vlaanderen in de toekomst ziet. Gezien de problematiek van het dalend aantal actieve donoren nodigt hij ons allen nadien uit om ter plekke bloed te geven.

Digitalisering vraagt om mensgericht management
Datum: 10-10-2017

Op basis van het OAR principe (observatie, actie, resultaat) schudde toenmalig CEO Murielle Machiels de organisatiestructuur van de educatieve uitgeverij Plantyn door elkaar, stimuleerde ze sterk ownership en lanceerde ze het Happiness-programma. De resultaten waren uitstekend zowel op financieel als op menselijk vlak.

Europa’s grootste productie-eenheid blijft groeien
Datum: 19-10-2017

Met een productie van meer dan 1 miljoen inspuitbare geneesmiddelen per dag is de vestiging in Puurs de grootste Europese productie-eenheid van Pfizer. Tijdens het bedrijfsbezoek op 16 oktober licht managing director Luc Van Steenwinkel het geheim achter deze indrukwekkende cijfers toe en gaat hij dieper in op de uitdagingen voor de sector in België.

Datum: 24-10-2017

Erwin Van Osta was 29 toen hij in 1992 samen met twee partners de verlieslatende doe-het-zelfketen HUBO kocht. Een risico van formaat maar een kwarteeuw later staat hij aan het hoofd van een winstgevende en groeiende groep. Zijn verhaal van visie, durf en ondernemerschap hoort u tijdens de lunch op 24 oktober.